tomāti, tomāts, melnie tomāti, tumšie tomāti
Foto: Shutterstock
Ar sarkanajiem tomātiem ir viegli, jo, kad tas no zaļa tomāta pārtop par sarkanu, tad ir skaidrs – oga ir gatava! Bet, kā zināt, kad ir gatavi tumšie tomāti? Padomu taujājām atsaucīgajiem tomātu kolekcionāriem.

Lūk, kādus ieteikumus iesaka pieredzes bagātā tomātu kolekcionāre Natālija Zeltiņa, kolekcionārs Valdis Pūliņš un dārzniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne:

Jāzina šķirne. Tumšo tomātu šķirņu ir ļoti daudz, krāsu salikums ir dažāds – zils ar sarkanu, ar svītriņām utt. Ja zina, kāds ir šķirnes nosaukums, tad varēs arī uzzināt, kāds tas izskatās tad, kad ir gatavs. Pēc kā? Noteikti internetvidē, grāmatās vai žurnālos ir tomātu apraksti un arī foto, kur redzama tomāta krāsošanās un gala rezultāts, proti, kad tas ir pilnībā nogatavojies. Ja pērk tumšos tomātus no vietējiem audzētājiem, tad "Tavs Dārzs" noteikti iesaka viņiem uzjautāt, kādam tomātam jāizskatās, kad tas ir gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!