Foto: instagram.com/yokokikuchi_ks
Par sociālo tīklu lietotāju dienas humora devu sākusi rūpēties suņu dāma vārdā Hina, kas regulāri pamanās uz pārējo māsu fona izcelties. Kāds teiks – Hina visas bildes ar savu riešanu, smaidīšanu vai aizgriešanos izbojā, kamēr citi uzskata, ka šādā veidā fotogrāfijas kļūst daudz interesantākas, jautrākas un apburošākas!

Ikviens no mums kādu reizi ir nonācis situācijā, kad ar lielām grūtībām visi saviesīgā vai brīvās atmosfēras pasākuma viesi jāsavāc vienuviet, lai uzņemtu skaistu un atmiņā paliekošu fotogrāfiju. Uz pirmo acu uzmetienu bilde izskatās labi, tāpēc ļauj ciemiņiem nopūsties un ieliec telefonu kabatā vai fotoaparātu – somiņā. Kad pēc pāris dienām apskati bildi vēlreiz, jau pievēršot tai lielāku uzmanību, pamani, ka kompānijas lielākais jokdaris pamanījies izcelties uz citu fona un fotogrāfiju savā ziņā sabojāt. Tādos brīžos dusmas sajaucas ar neapslāpējamu vēlmi smieties.

Līdzīgi ir arī ar šibu Hinu, kas lielā daļā bilžu pamanās izcelties. Šiba (arī – siba) ir viena no suņu šķirnēm, kas radusies Japānā. Smaidošais suns – tā bieži vien tiek raksturoti šie mīluļi, kuru purniņā jaušams mazs, piemīlīgs smaidiņš. Sākotnēji šibas šķirnes suņi izmantoti kā mednieki, kuriem jāsargā teritorija no putniņiem un citiem maziem ienaidniekiem.

View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Apr 17, 2020 at 12:59am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on May 7, 2020 at 1:57am PDT


Yoko ir četru suņu – Kikko, Sašas, Momo un Hinas – saimniece, vēstī "Bored Panda". Sievietei labpatīk savu četrkājaino draugu piedzīvojumus iemūžināt gaumīgos kadros, taču fotografēšana pārvērtusies teju humora projektā, kad Hina bieži vien izdomājusi veidus, kā izcelties. Ja visi mierīgi sēž, Hina pagriezīsies ar muguru. Ja visi skatīsies kamerā, Hina labāk tai uzries. Lūk, turpinājumā daži piemēri!

View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on May 25, 2020 at 6:36pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Mar 16, 2020 at 5:58pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Feb 27, 2020 at 7:31pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Apr 6, 2020 at 7:37pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Jul 15, 2020 at 11:09pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Jul 15, 2020 at 11:09pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Jul 22, 2020 at 9:46pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Jul 16, 2020 at 11:06pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Yoko (@yokokikuchi_ks) on Jul 26, 2020 at 6:58pm PDT


Runājot par suņu iemūžināšanu bildēs, dzīvnieku fotogrāfs Marks Rodžers "Dog Time" sacījis, lai uzņemtu skaistas bildes, sākotnēji sunim jādod iespēja aprast ar kameru. "Zibspuldze suņus var nobiedēt," sacījis fotogrāfs. "Vajadzētu ļaut sunim kameru apostīt, bet pēc tam sākt pamazām uzņemt apkārtnes bildes. Galvenais mērķis ir saglabāt lietu norisi pēc iespējas ikdienišķāku un dabiskāku."

Vīrietis uzsver, ka noteikti nevajadzētu suni sabarot ar viņa gardumiem, lai pēc tam iebāztu dzīvniekam sejā kameru un teiktu: "Tūlīt uztaisīšu tev ļoti smukas bildītes!", teic Rodžers. Lai būtu no kā izvēlēties, labāk uzņemt ļoti daudz kadru, nevis censties visu sagatavot vienai un ideālajai bildei.

Fotogrāfs arī iesaka bildes uzņemt vienā acu līmenī ar dzīvnieku – vienalga, vai tas prasītu tupšanos uz ceļa vai gulšanos uz vēdera. Bildes "no augšas" uzņem teju katrs otrais suņa saimnieks, taču nedrīkst aizmirst arī par fonu. Svarīgi pārliecināties, ka tas nesakrīt ar sunīša spalvas toni.

Vēl citus padomus, kā veiksmīgi nofotografēt savu mājas mīluli, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!