Lindas Slokas izaudzēte ingveri, Linda Sloka, ingvers, ingveri
Foto: Linda Sloka
"Kad es dārzā mēģinu izaudzēt kaut ko eksotisku, parasti ciešu fiasko, bet ingveru izaudzēt man izdevās," portālam "Tavs Dārzs" ar sajūsmu stāsta Linda Sloka, kura savā siltumnīcā izaudzējusi ingveru. Tas ir viņas pandēmijas laika eksperiments, kas vainagojies panākumiem – ingvera raža izdevusies godam, nemaz nerunājot par fantastisko garšu, kas nav salīdzināma ar to, kāda ir veikalā nopērkamajiem ingvera sakneņiem!

Kā sarunā ar portālu "Tavs Dārzs" atklāj Linda, viņa informāciju par ingvera audzēšanu padziļināti sākusi meklēt pavasarī, kad pandēmijas laikā lielākā daļa cilvēku pirka veselīgo sakneni. Viņa "YouTube" pamanījusi videoklipus, kur sīki un smalki izklāstīta un parādīta ingvera audzēšana, lietošana uzturā un ne tikai. "Tā es savā galvā izdomāju, ka varētu iestādīt ingveru siltumnīcā, jo laukā tas varētu neizaugt – būtu par aukstu," stāsta Linda.

Ingveru viņa iegādājusies lielveikalā, bet pirms došanās uz siltumnīcu, lai saknes liktu zemē, veikusi sagatavošanās darbus – sakni sadalījusi īkšķa lieluma gabalos un noturējusi 24 stundas ūdenī, lai sakneņi uzsūktu pietiekamu daudzumu mitruma. Tas jādara, lai ingvers sāktu dīgt. Lai gan internetā ir divi varianti, kā labāk zemē stādīt ingveru – pa pusei uz zemes (puse zemē, puse virs) vai arī zem zemes –, viņa lēmusi par labu otrajam variantam, proti, bumbuļus likusi zemē tā, lai nerēgojas ārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!