Foto: AP/Scanpix/LETA

Ar skumju vēsti klajā nākusi karaliskā ģimene – mūžībā devies Kembridžas hercogu pāra mīlulis, deviņus gadus vecais kokerspaniela puika Lupo, raksta portāls "Independent". Četrkājainais ģimenes loceklis pulciņā ienācis kā dāvana prinča Viljama un hercogienes Katrīnas kāzu dienā.

Svētdien, 22. novembrī, oficiālajā "Instagram" kontā Kembridžas hercogu pāris publicējis ziņu par Lupo zaudējumu. "Pēdējo deviņu gadu garumā Lupo bijis mūsu ģimenes sirds, un mums viņa ļoti pietrūks," vēstīts paziņojumā. Melno kokerspanielu kāzu dienā jaunajam pāris uzdāvinājis hercogienes brālis Džeimss Midltons.


Nepilnu 18 stundu laikā pēc ieraksta publicēšanas vairāk nekā 830 tūkstoši lietotāju pie tā atstājuši "sirsniņu", tādējādi izrādot cieņu un morāli atbalstot ģimeni zaudējumā. Tāpat līdzjūtība izteikta 31 tūkstotī komentāru.

Gadu gaitā ģimene publicējusi daudz un dažādus kadrus no Lupo ikdienas. Pēcāk ar ziņu par suņu puikas zaudējumu dalījies arī pats dāvanas sniedzējs, publicējot vairākus skaistus kadriem. "Ir ļoti žēl, ka Lupo, manas māsas un viņas ģimenes mīļais suns, devies mūžībā." Viņš turpinājis, sakot, ka nekas nav nevar sagatavot šai traģiskajai dienai. "Tiem, kuriem nekad nav bijis suns, var būt grūti saprast šo zaudējumu. Savukārt tiem, kuri ir mīlējuši kādu sunīti, zina patiesību – suns nav tikai dzīvnieks. Viņš ir ģimenes loceklis, labākais draugs, uzticams kompanjons, skolotājs un terapeits." Vīrietis arī piebildis, ka viņš vēl aizvien pārdzīvo sava pirmā suņa zaudējumu, kas notika 2017. gadā.


"Nav izdota grāmata, kā vajadzētu izsērot suņa nāvi, taču esmu par viņu aizlūdzis, iededzis svecīti, kā arī izvedis Emmu (mamma) garā pastaigā, tādējādi pieminot Lupo," Midltons sacījis. "Dusi mierā, Lupo. Tu vienmēr paliksi mūsu atmiņās, un tavs mantojums dzīvos mūžīgi. Labs puika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!