Zemenes dārzā var pasteidzināt, izvēloties agrīnās zemeņu šķirnes. Bet, kā norāda pētniece, jāņem vērā, ka vienai šķirnei raža būs lielāka, citai zemāka. "Šķirnei 'Zefyr' ogas varbūt nebūs tik stingras, toties raža būs lielāka, savukārt 'Flair' ogas būs lielākas un skaistākas, bet raža nebūs tik liela. Visās agrīnās šķirnes var droši izmantot ražas steidzināšanai," tā pētniece.
Ar kādām metodēm pasteidzināt zemeņu ražu? Viens variants ir apkurināma siltumnīca, bet, tādā gadījumā ogas būs dārgas. Arī "Delfi" rakstu sērijā "Siltumnīca" uzrunātie dārzeņkopības eksperti norādīja, apkurināma siltumnīca prasīs lielas izmaksas, tas attiecināms ne tikai uz zemeņu audzēšanu, bet arī citu dārzeņu. "Pa to naudu lētāk būs tomātus nopirkt veikalā," sacīja dārzeņkopības eksperte Mārīte Gailīte. Vēl viens variants ir zemeņu audzēšana neapkurināmās siltumnīcās vai tā sauktajos plēves tuneļos (augstajos vai zemajos). Tāpat ražu var nedaudz pasteidzināt, pārklājot stādiņus ar agrotīklu. Tikai jāņem vērā, ka tas ir jānostiprina, lai vējš to neaizpūš.