Foto: Sandis Lazda
Būt pieņemtam ar visiem niķiem un stiķiem, ar izraktu puķu dobi, ar nočieptām pusdienām, ar slapju buču visnepiemērotākajā brīdī – vienkārši būt savējam starp savējiem ir katra suņa sapnis. Jo īpaši šis ir gados vecāku suņuku sapnis. Dzīvnieku patversmē "Labās mājas" mīt vairāki uzticami suņi – seniori: Lobiks, Čapis un Poģis, gados jaunais džentelmenis Buzis un suņu dāma Diāna, kuri gaida liktenīgo dienu, kad atnāks viņu cilvēks.

Diāna

Diāna ir maza auguma sunīte ar izteiksmīgu skatienu un nepiedienīgi lielām ausīm. Raksturā suņu dāma ir labsirdīga un mīļa. Diāna labprāt pieķeras cilvēkam un uzticību iemantojušam saimniekam ir gatava sekot jebkur – kaut uz pasaules malu! Nu, varbūt tik garas pastaigas astoņgadīgajai dāmai nebūtu pa spēkam, bet viņa ir aktīva un nelielās pastaigās noteikti ir gatava doties. Būdama seniore, Diānai ir arī ar vecumu saistīti veselības traucējumi, tāpēc sunīte gaida atbildīgus saimniekus, kuri par viņu rūpēsies.

Foto: Sandis Lazda

Buzis

Prātīgais un apķērīgais Buzis ir piecus gadus jauns suņu puika, kurš pret svešiem cilvēkiem izturas neitrāli, bet iepazītiem un pieņemtiem draugiem draud nolaizīšana no galvas līdz kājām. Buzim ir izteikti svarīga draudzība ar savu cilvēku. Pēc dabas suņuks jūtas kā šefs, kuram viss ir jāzina, jāizpētī un jāizošņā. Un, kā jau priekšniekam pienākas, Buzis uzskata, ka citiem suņiem viņš ir jāklausa. Tāpēc Buzis neiebilstu būt vienīgais ģimenes mīlulis un sava saimnieka labākais draugs.

Foto: Sandis Lazda

Čapis

Takšveidīgais Čapis labprāt izbauda kādu glāstu un samīļošanu, taču sirdī un dvēselē desmitgadīgais suņuks ir liels pētnieks, kuram viss apkārt esošais ir jāizpētī, jāizošņā un par visu vienmēr jābūt lietas kursā. Kad jaunajās mājās viss būtu izpētīts, Čapis mierpilni nosnaustos un kļūtu par omulīgu mājas dzīves kompanjonu.

Foto: Sandis Lazda

Lobiks

Teiciens "suns ir cilvēka labākais draugs" attiecināms uz Lobiku. Suņuks ir dikti sirsnīgs, labsirdīgs un ar visiem draudzīgs vīrs, kuram vienmēr ir svarīgs kontakts ar cilvēku. Lai arī Lobiks ir aptuveni astoņus līdz desmit gadus vecs, sirdī un dvēselē suns jūtas kā žiperīgs jauneklis un labprāt jestrojas un spēlējas, izraisot smaidu ikvienā skatītājā.

Foto: Sandris Lazda

Poģis

Mazā auguma Poģis raksturā ir nosvērts un pašpietiekams suņu vīrs, arī tāds ar mazliet degunu gaisā. Poģis gan, būdams teju desmitgadīgs opis, vairāk par visu ciena mieru un omulīgu dzīvošanu. Poģim ir ar vecumu saistīti veselības traucējumi, tāpēc viņš sagaida atbildīgus saimniekus, kuri par suņu vīru rūpēsies un dāvās mierpilnu dzīvi, pretim sniedzot bezgala lielu suņa pateicību.

Foto: Sandis Lazda

Ja vēlies iepazīties tuvāk ar kādu no patversmes "Labās Mājas" iemītniekiem, zvani pa tālruni +371 26617636.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!