Lietotājs @ramdeep_osahan īsajā video soli pa solim parādījis, kā tīrīšana veicama:
- Novieto pannu uz taisnas virsmas ar augšpusi uz leju;
- Vienmērīgi pārber vienu šķipsniņu sāls;
- Pēc tam pannas apakšai pārber pāris šķipsniņas sodas;
- Tālāk pastiep roku trauku mazgājamā līdzekļa virzienā un arī to uzklāj uz pannas. Kad tas izdarīts, sāli, sodu un trauku mazgājamo līdzekli vienmērīgi izsmērē pa piedegušo laukumu;
- Pēcāk ar vairākām salvetēm pārklāj pannu;
- Turpinājumā uz salvetēm uzlej nelielu daudzumu etiķa.
- Noslēgumā noslauka pannu un pārliecinās, vai triks ir iedarbojies!
Taču nereti virtuvē galvassāpes sagādā ne tikai pannas apakša, bet arī piedegusī iekšpuse. Ja tā, vispirms ielej pannā vai katlā glāzi ūdens – lej to tik daudz, lai tas noklātu visu priekšmeta apakšējo daļu, piedegušās vietas. Kad tas izdarīts, virtuves skapīšu plauktos atrodi etiķi, jo šis pārtikā tik bieži izmantojamais šķīdumu īpaši labi palīdz piedeguma likvidēšanā. Etiķi lej pannā, tas nepieciešams teju uz pusi mazāk nekā ūdens.
Pēc tam ieslēdz plīti un gaidi, kamēr saturs sācis vārtīties. Tad noņem pannu vai katlu no plīts un pievieno divas ēdamkarotes sodu – rēķinies, ka viss priekšmetā esošais saturs sāks putot. Pēc tam šķidrumu izlej ārā, lai piedegušais virtuves elements būtu pilnībā tukšs.
Vairāk par iepriekš minēto variantu uzzini šeit, bet turpinājumā apkopotas vēl citas idejas, kā piedegušajiem virtuves priekšmetiem un iekārtām likt laistīties tīrībā!