Foto: Publicitātes foto
Katrs dzīvnieks pelnījis nodzīvot iespējami labāko un laimīgāko dzīvi, un mājas mīlulim tas nozīmē atrašanos sava labākā drauga – cilvēka tuvumā. Turpinājumā iepazīsties ar Kelliju, Slavku, Gūfiju, Liru un Margošu jeb pūkaiņiem, kuri būtu gatavi tevi saukt par jauno saimnieku jau šodien!

Kellija ir piecus gadu veca suņu dāma, kas tiek raksturota kā visnotaļ kautrīga. Cilvēkiem ienākot voljērā, viņa ir bailīga, taču, ieraugot pavadu, uzreiz nāk klāt – zina, ka laiks pastaigai! Vēstīts, ka Kellija labāk jūtas mierīgu cilvēku klātbūtnē, kuri viņai pietuvosies ar kādu gardumiņu rokās. Suņu dāma voljērā bieži spēlējas ar citiem suņiem, taču prieks sprāgst ārā pa visām vīlēm, ieraugot bļodu ar ēdienu.

"Kellijai ir vajadzīgs pacietīgs saimnieks un treneris, kas palīdzēs viņai uzticēties cilvēkiem un adaptēties jaunajā ģimenē," teic patversmes "Otrā māja dzīvniekiem" pārstāvji. "Viņai nepieciešams cilvēks, kurš spēs veltīt daudz laika. Vispiemērotākā būtu ģimene, kurā ir maz cilvēku un trokšņu. Būtu labi, ja ģimenē jau ir pārliecināts, draudzīgs un drošs suņuks, kurš palīdzētu Kellijai gūt drosmi." Pārstāvji piebilst, ka Kellija ir vakcinēta ar komplekso vakcīnu un pret trakumsērgu, sterilizēta, apstrādāta pret cērmēm un blusām. Vairāk uzzini šeit.

Saimnieka meklējumos ir arī lielizmēra suņu dāma Slavka. Viņai ir seši gadi. Slavku raksturo tādas īpašības kā gudrība un mīļums, tāpēc lieliski iederēsies kādas ģimenes dzīvē. Kā norāda patversmē, suņu meitene ļoti mīl bērnus, kā arī labi satiek gan ar suņiem, gan arī mazākajiem murrātājiem. Mierīgi atstājama mājās viena – skaidrots, ka Slavka nekauks, kā arī māju neapgriezīs kājām gaisā.

Kas attiecas uz veselības stāvokli, Slavkai nieru saslimšanas dēļ jālieto speciāla barība. Vairāk par suņu dāmu lasi šeit, kā arī uzzini, kur ar viņu vari iepazīties tuvāk!

Savukārt Gūfijs ir trīs mēnešus vecs kaķēns. "Gūfijs – aktīvs, enerģisks un brīžiem arī neveikls. Un tieši šīs rakstura iezīmes dēļ ticis pie šāda vārdiņa," stāsta patversmē. "Lai gan sākotnēji varētu būt nedaudz piesardzīgāks, tomēr, kad atplaukst, pārvēršas pamatīgā enerģijas bumbā, kuram gribēsies darīt, lēkāt, skriet, spēlēties. Pret cilvēku viņš ir mīļš, sāk aprast ar glāstiem un pat pamazām "iekustina" savas maļamās dzirnaviņas."

Pirms neilga laika Gūfijs tika izglābts no ielas dzīves, kur to jau bija sācis vadīt kopā ar māsu un brāļiem. Vairāk lasi šeit.

Tāpat mājas meklē arī pelēkā kaķenīte Lira, kas nāk no kāda pagalma Carnikavā, kur to bija atvilkusi bezsaimnieku kaķene. Lira tika laicīgi izglābta, un nu mazā mince lūko pēc mājām, kuras saukt par savām. "Kaķenīte ir ļoti mīlīga, draudzīga un enerģiska, kā jau kaķēnam pienāktos. Būs lielisks kompanjons kā ģimenei ar bērniem, tā arī citiem mājdzīvniekiem," vēstīts sludinājumā.

Mazā Lira ir trīs mēnešus veca, iepazīties tuvāk vari Jelgavā. Vairāk par viņu uzzini šeit.

Turpretī Rēzeknē uz tikšanos gaida kaķenīte Margoša. Viņai ir trīs gadi. Margoša augusta sākumā atrasta Griškānu pagastā, klaiņojot pa ielām, taču ar prieku jau šodien dosies līdzi jaunajam saimniekam! Kā satikties ar Margošu, uzzini šeit.

Ja, iepazīstoties ar aprakstiem, saproti – neviens no šiem dzīvniekiem nav tavējais, droši ieskaties vietnē "Pukainis.lv". Tur atradīsi sludinājumus par vēl daudziem pūkaiņiem, kas jau drīzumā cer ieritināties jaunā saimnieka azotē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!