CIDONIJA_RASA
Foto: Cidonija 'Rasa'. Foto: Dārzkopības institūts
Krūmcidoniju augļus lielā skābuma dēļ mēs bieži saucam par "ziemeļu citroniem". Taču, neskatoties uz skābumu, esam atklājuši to piemērotību izcilā našķa – sukāžu pagatavošanai. Tās tiek ražotas gan rūpnieciski, gan tiek gatavotas mājas apstākļos, papildinot ar dažādām garšām. Augļu sulas, kā, piemēram, aveņu, upeņu un smiltsērkšķu piedod sukādēm ne tikai intensīvāku krāsu un patīkamu aromātu, bet arī bagātina ar vitamīniem un minerālvielām.

Kā vēl tās izmantot?


Kur vēl varam izmantot krūmcidonijas? Sula, biezenis, ievārījums, marmelāde un citi produkti, tostarp alkoholiskie dzērieni, ir visai populāri nišas produkti. Un tomēr augļu skābums ir "atslēga" to izmantošanai citu produktu gatavošanā un garšas uzlabošanā. Un ne tikai konservētos produktos, bet arī ikdienas kulinārijā. Mēs zinām, ka skāba garša lieliski balansē saldu, sāļu, arī treknu ēdienu, piešķirot tam svaigumu un izceļot citas garšas, vārdu sakot, darbojoties kā dabisks garšas pastiprinātājs. Lūk, virziens krūmcidoniju paplašinātai izmantošanai ne tikai sulai, bet arī no tās gatavotam koncentrātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!