Foto: Privātais arhīvs
Dace Damberga mikrozaļumus audzē jau aptuveni 10 gadus. Tolaik viņa zināja, ka skaistie zaļumi ir ļoti vērtīgi, tomēr sāka tos audzēt galvenokārt tādēļ, ka tie vienkārši likušies ļoti gardi. Kopš 2018. gada mikrozaļumus Dace piedāvā arī citiem piekritējiem, saimniekojot pašas veidotajā uzņēmumā "Daces zaļumi". Sieviete degošām acīm stāsta – mikrozaļumi ir veids, kā uzņemt veselīgo un ziemas laikā atgādināt par vasaras smaržām un garšām. Izcils kārums ziemā! Turklāt tie atsvaidzina ne tikai maltīti, bet arī telpu – gan smaržas, gan svaigi zaļā izskata dēļ.

"Mikrozaļumi ir kā vērtīga bumba – bagāti vitamīniem, šķiedrvielām un minerālvielām. Izaugušais brokolis ir tas pats, kas mikrozaļumu brokolis, tikai mikrozaļumi ir koncentrētāki – bieži vien vismaz divas reizes vērtīgāki, nekā izauguši dārzeņi! It sevišķi ziemas laikā, kad lietojam mazāk svaigo produkciju, mikrozaļumi ir ideāla lieta, ar ko papildināt savu uzturu, lai uzņemtu vajadzīgās uzturvielas."

Pieci pamatelementi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!