Foto: Publicitātes foto
Kaut arī citrusaugi saistās ar sauli un vasaru, to īstā sezona ir ziema, kad tie parādās arī Latvijas veikalos – gan augļu, gan pašu augu formātā. Citrusaugi ir dekoratīvi, ziedot brīnišķīgi smaržo un, ja tiek pareizi kopti, nogatavina augļus tieši uz palodzes – atliek vien pastiept roku un noplūkt. Ko darīt un ko nedarīt, lai tas izdotos, stāsta "Kesko Senukai Latvia" produktu speciāliste Līna Spure.

Latvijā ziemas mēnešos var iegādāties plašu citrusaugu klāstu: kalamandīnus – skābus mini citrusaugus, kuru augļi diametrā nepārsniedz 2,5–3 centimetrus un kuriem uz etiķetes lielākoties rakstīts vienkārši "citrusaugs", klasiskos mandarīnus un apelsīnus, kumkvatu, citronus, laimus.

"Dabiskā vidē citrusaugi dod augļus gandrīz visu cauru gadu, bet īstā sezona, kad tie ir visgaršīgākie, ir ziemas mēneši – decembra beigas, janvāris, februāris. Telpās lieliski aug dažādas citrusaugu punduršķirnes, kas sasniedz maksimāli divu metru augstumu. Aug diezgan lēni, taču ir ļoti dekoratīvi, to ziediem piemīt brīnišķīgs aromāts, kas piepilda visu mājokli, un augļi, pretēji daudzu cilvēku šaubām, ir ēdami, kaut arī to nebūs daudz. Citrusaugu kopšana nav sarežģīta, bet cilvēki mēdz pieļaut vairākas kļūdas, kas bieži noved pie auga bojāejas. Bēdīgi, jo šie augi ir dārgi, turklāt žēl, ja sapnis par Vidusjūru nokalst un nobirst uz paša palodzes," saka Līna Spure. Turpinājumā smelies padomus par to, ko darīt un nedarīt, lai mājokli augs izdaiļotu gan ar ziediem, gan augļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!