Foto: Publicitātes foto

14. februārī, ieskandinot dzīvnieku patversmes "Labās mājas" 10 gadu jubileju, tiek atklāta sociālā kampaņa "Mīlestībai šķirnes nav". Akcijas laikā dzīvnieku patversme "Labās mājas" un biedrība "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa" aicina pamanīt, novērtēt, dot mājas un mīlestību bez pajumtes palikušajiem suņiem un kaķiem, stāsta dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa.

"Pirmajos desmit "Labo māju" darba gados esam izglābuši vairāk nekā 5 000 nelaimē nonākušus dzīvniekus. Lielākajai daļai esam atraduši jaunus, mīlošus saimniekus. Jauno saimnieku stāsti viennozīmīgi apstiprina – ne šķirnei, ne krāsai, ne ausu formai nav nozīmes. Ja lēmums par dzīvnieka pieņemšanu bijis rūpīgi pārdomāts un izsvērts, dzīvnieks mājās ienes prieku un patiesu, beznosacījumu mīlestību," pieredzē dalās Astrīda Kārkliņa.

"Labās mājas" aicina ikvienu, kas pieņēmis lēmumu par mājas mīluļa iegādi, pirms pārdošanas sludinājumu izpētes ieskatīties mājaslapā, sadaļā "Adoptē mīluli". Varbūt tieši tur pamanīsiet kādu no dzīvniekiem, kas ļoti gaida savu īsto cilvēku. Patversmē ik dienu uzturas vairāki desmiti suņu un kaķu – no mazuļiem un dzīvniekiem spēka gados, līdz pat senioriem. "Labo māju" komanda ļoti rūpīgi iedziļinās cilvēku vēlmēs un dzīves apstākļos pirms piemeklē un piedāvā adopcijai atbilstošāko dzīvnieciņu.

"Mūsu darbā lielākais gandarījums ir laimīgie stāsti, ko regulāri saņemam no jaunajiem saimniekiem. Lai satikšanās un turpmākā sadzīvošana izvērstos par patiesi laimīgu stāstu, lēmumam par adopciju jābūt rūpīgi izvērtētam. Pirms dzīvnieka adoptēšanas, vienmēr izrunājamies ar cilvēkiem. Ne vienmēr viņu iecerētais suns, ir atbilstošs dzīvei dzīvoklī, vai mājsaimniecībā, kurā ir citi dzīvnieki. Visbiežāk cilvēki, protams, vēlas mazu kucēnu vai kaķēnu. Taču, izvēloties pieaugušu dzīvnieku, mēs vēl precīzāk varam prognozēt viņa raksturu, uzvedību un līdz ar to arī atbilstību topošo saimnieku gaidām," skaidro Astrīda Kārkliņa.

Patversmes darbs pilnā apmērā tiek finansēts no sabiedrības un atbalstītāju ziedojumiem. Tādēļ arī tos, kas pašlaik nemeklē mājas mīluli, akcijas organizatori aicina iesaistīties un ar ziedojumu atbalstīt patversmes ķepaiņus, kamēr tie gaida došanos uz savām mājām. Visi patversmei ziedotie līdzekļi tiek veltīti patversmes darbam, lai varētu pabarot, sasildīt, izārstēt un aprūpēt ķepaiņus. Vairāk par atbalsta iespējām var uzzināt mājaslapā "Patversme.lv" sadaļā "Ziedošana".

Dzīvnieku patversmi "Labās mājas" radīja un uztur biedrība "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa". "Labās mājas" pirmos dzīvniekus uzņēma 2011. gada janvārī. Patversme darbojas pēc no-kill shelter principa. Suņi un kaķi patversmē nonāk no visas Latvijas un dzīvo šeit tik ilgi, kamēr viņiem tiek atrasti jauni un gādīgi saimnieki.

Dzīvnieku patversme "Labās mājas" atrodas Rīgā, Mežapurva ielā 2.

Biedrība "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa" ir dibināta 2000. gadā. Kopš 2005. gada tai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Biedrība par saviem uzdevumiem ir noteikusi dzīvnieku tiesību aizsardzību, sabiedrības izglītošanu dzīvnieku aizsardzības un labturības jautājumos, kā arī dzīvnieku aizsardzības likumdošanas sakārtošanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!