Pirmais pavasara vitamīnu karuselis: diedzējam dīgstus
Foto: Shutterstock
Kamēr līdz pirmajiem salātiem, redīsu bumbuļiem un svaigajām dillēm vēl kāds brītiņš jāgaida, kārtīgu pavasara vitamīnu sprādzienu šķīvī varam gūt arī tagad, mājas apstākļos audzējot mikrozaļumus un diedzējot dīgstus. Parasti dīgstā ir četras līdz pat astoņas reizes vairāk vitamīnu, nekā pieaugušā lakstā, uzsver zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote. Lielisks vitamīnu avots pavasarī!

Pirms sākam klāstīt par pavasara vitamīnu pārbagāto avotu diedzēšanu, jāsaprot, ar ko tie atšķīras no sēklām, kas tiek iesētas zemē. Kā skaidro Rūta Beirote, atšķirībā no mikrozaļumiem, kuru sēkliņas tiek iesētas zemē, un uzturā tiek lietots tikai auga asniņš, dīgsti tiek iediedzēti ar ūdens palīdzību, turklāt uzturā tiek lietots gan asniņš, gan sēkla. Tā ir ļoti būtiska atšķirība, jo ne visas sēklas, kuras var sēt zemē, audzējot mikrozaļumus, būs piemērotas diedzēšanai ar ūdens palīdzību.

Pirmais solis – īsto sēklu izvēle!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!