garšaugi
Foto: Shutterstock
Lai pagatavotu ar vitamīniem bagātus salātus, zaļos smūtijus un citus ēdienus, pa rokai vienmēr jābūt svaigiem, gardiem un aromātiskiem garšaugiem, kas audzēti bez ķimikālijām, un pieejami jebkurā gadalaikā. Lai mājās izaudzētu veselīgus zaļumus un garšaugus viss, kas nepieciešams, ir augsne, podiņi, kvalitatīvs dabīgais mēslojums un brīva vieta uz gaišas palodzes.

Ar padomiem zaļumu un garšaugu audzēšanā dalās viena no organiskā mēslojuma "MēsLolojums" radītājām Līvija Kuļikovska un dārza dizaina meistare un "Instagram" bloga "Mans sapņu dārzs" autore Dace Ziediņa.

Zaļumi un garšaugi ir viegli audzējami un pavasarī un vasarā tie arī mājas apstākļos izaugs griezdamies pat bez īpašas aprūpes. Mājās var audzēt gan lociņus, baziliku, piparmētras un rozmarīnu, gan mazos tomātiņus un papriku. Audzēšanai podiņos der teju jebkurš garšaugs – daži no izņēmumiem ir dilles un timiāns, kam labāk patiks īsta dobe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!