Foto: Publicitātes foto

Dzīvnieku patversme "Mežavairogi" lūdz nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt Ukrainā palikušajiem suņiem un kaķiem. "Palīdzi nopirkt barību Ukrainas pamestajiem un sniegt palīdzību badā esošajiem dzīvniekiem!" ar šādu saucienu pie "Mans Draugs" vērsās patversmes pārstāvji.

Vēstīts, ka pirms vairākām dienām ar "Mežavairogiem" sazinājusies kāda dzīvnieku aizsardzības biedrība no Ukrainas. Noskaidrots, ka patversmē šobrīd izmitināti aptuveni 40 suņi, taču patversmes brīvprātīgie katru dienu pabaro arī uz ielām palikušos suņus. Turklāt, to skaits ik dienas kļūst arvien lielāks.

"Ukrainā arī pirms kara bija daudz bezsaimnieku dzīvnieku. Taču tagad viņiem pievienojušies tie, kuru saimnieki, visticamāk, devušies bēgļu gaitās, atstājot savus lolojumus uz ielām. Dzīvniekiem nav tādu iemaņu, lai izdzīvotu kara plosītajā Ukrainā. Viņi ir apjukuši, nobijušies un izsalkuši," stāsta patversmes pārstāve.

"Mežavairogi" informē – lai katru dienu pabarotu patversmes un patversmes reģionā mītošos dzīvniekus, nepieciešami aptuveni 100 kilogrami barības dienā. Proti, katru dienu patversmes brīvprātīgie pabaro vairāk nekā 500 dzīvniekus. Barības rezerves ir katastrofāli izsīkušas.

Foto: Publicitātes foto

Diemžēl Latvijā nevar uzņemt vairākus tūkstošus dzīvniekus no Ukrainas, bet ir iespējams palīdzēt aprūpēt tos, kas šobrīd atrodas kara plosītajā Ukrainā.

"Mežavairogi" sadarbojas ar biedrību "Viegli palīdzēt", kas radusi iespēju, kā droši nogādāt barību dzīvnieku patversmei Ukrainā (patversmes koordinātas nedrīkst precizēt drošības apsvērumu dēļ). Saņēmēji būs brīvprātīgie, kuri baro un aprūpē patversmē un tās apkārtnē klīstošos dzīvniekus. Diemžēl, patversmes brīvprātīgo pieredze liecina, ka palīdzība, kas tiek nosūtīta līdz robežai, viņus nesasniedz.

Viens no piemēriem – pirms nedēļas šai pašai patversmei no Polijas tika izsūtīta krava ar dzīvnieku barību, kas līdz patversmei tā arī nenonāca.

Foto: Publicitātes foto

Kā informē "Mežavairogi" darbinieki, ar atskaiti par barības piegādi un saņemšanu būs iespējams iepazīties fotogrāfiju/video veidā.

"Tu vari palīdzēt ar savu ziedojumu kara izpostītās Ukrainas pamestajiem mājdzīvniekiem! Savukārt mēs parūpēsimies, lai barība tiek nogādāta tieši pie tiem, kuriem tā šobrīd ir tik ļoti nepieciešama," palīdzību lūdz "Mežavairogi".

Konts ziedojumiem:
Biedrība Dzīvnieku patversme Mežavairogi
Reģ.nr. 40008187785
Swedbank
LV37HABA0551037004366
Ziedojums Ukrainas dzīvniekiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!