Lieldienas, olas, olu krāsošana, trusis
Foto: Shutterstock

Katru pavasari krāsojam olas, ļaujamies dažādām jautrām izdarībām un priecājamies no sirds, bet diemžēl gadās, ka svētkos mēdzam aizrauties. Krāsojot olas, atkritumos pārvēršam lērumu ar marli, kas būtu noderīgāka medicīniskiem nolūkiem. Sagatavojam tik daudz ēdamā, ka nespējam ar to tikt galā, un beigās esam sev sagādājuši liekus tēriņus gan brīdī, kad pārlieku ļaujamies pirkšanas kārei veikalā, gan brīdī, kad viss lielais iepirkums pārvēršas par atkritumiem, turklāt vēl jāmaksā par to izvešanu. Šogad vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" piedāvā likt lietā praktiskas zināšanas, lai Lieldienu izdarības un aktivitātes padarītu videi un maciņam draudzīgākas.

Efektīvā olu krāsošana

Lai lieki netērētos, izvēloties krāsas, kas pieejamas veikalā, vispirms ir vērts paskatīties savos pārtikas krājumos. Protams, visi zinām sīpolu mizu novārījuma teicamo spēju nokrāsot olas, taču īsteni efektīvi būsiet, ja mazākās plēksnēs sagrieztas sīpolu mizas piesiesiet tieši pie samitrinātas olas – vietā, kur miza saskaras ar čaumalu, krāsojums būs koši sarkanbrūns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!