Foto: Labo māju arhīvs

Lai cik sirsnīgu aprūpi suņukiem un minkām sniegtu dzīvnieku patversmes komanda, ikvienam mīlulim vislabākā dzīve ir savās mājās pie saviem cilvēkiem. Ja šajā vasarā esi nolēmis savā ģimenē uzņemt suni vai kaķi – ieskatieties, varbūt īstais ķepainītis tevi jau gaida dzīvnieku patversmē "Labās mājas"!

Annele


Kaut viņa vienmēr paliktu kaķēns! Tik bieži dzirdēta frāze, jo mazo kaķēnu un kucēnu šarms ir nenoliedzams. Annele var kļūt par mūžīgā kaķēna sapņa piepildījumu. Vismaz daļēji, jo viņai jau ir teju gads, bet augums joprojām kā pusaugu kaķēnam un maz ticams, ka viņa vēl braši paaugsies.

Annele ir mīlīga un rotaļīga kaķenīte ar maigu strīpainu kažociņu. Viņa novērtēs iespēju "medīt" mantiņas. Tiesa vispirms jāļauj viņai aprast ar jauno vidi un cilvēkiem, jo sākumā kaķenīte izturas piesardzīgi.

Foto: Labo māju arhīvs

Garfīlds


Garfīlds klaiņojis Kodes ciematiņā jau pērn rudenī, bet no jauna pamanīts šopavasar. Neviens no apkārtnes kaimiņiem nezināja, kam kaķis pieder, tā nu viņš nonāca "Labajās mājās".

Garfīlds noteikti nebūs dzīvokļa kaķis, jo iepriekš ir radis nodoties pastaigām un medībām brīvdabā. Domājams, ka dzimis 2018. gada maijā.

Foto: Labo māju arhīvs

Kaķēni


Patversmes darbinieki atgādina: "Mēs ļoti rūpīgi vērtējam noskatīto dzīvnieciņu un potenciālo saimnieku saderību. Tādēļ vislabāk pirmo sarunu veikt jau telefoniski, lai, atbraucot uz patversmi, nav vilšanās, saprotot, ka suns vai kaķis neatbilst gaidām, vai arī otrādi – dzīves ritms un apstākļi, ko vari piedāvāt, neatbilst dzīvnieka vajadzībām un iepriekšējā dzīves posmā iemantotajiem paradumiem."

Foto: Labo māju arhīvs
Foto: Labo māju arhīvs

Rozīte


Pusgadu vecā suņu meitenīte Rozīte ir ļoti zinātkāra, jauka un nedaudz piesardzīga. Savā īsajā dzīvē Rozīte paguvusi saskarties ar sekām, kādas ir nepārdomātiem cilvēku lēmumiem. Sākotnējie saimnieki kucīti uz īsu laiku bija atstājuši pieskatīt paziņām, taču pēc norunātā laika tā arī vairs nav gribējuši uzņemties atbildību par suņu meitenīti. Izaugot Rozīte būs vidēja auguma. Rozīte gaida mīlošus un atbildīgus saimniekus, kas viņai varēs sniegt stabilitāti un rūpes mūža garumā.

Foto: Labo māju arhīvs

Reksis


Reksis ir vidēja auguma suņuks ar gludu, melnu spalvu. Reksis ir sasniedzis trīs gadu vecumu. Iesākumā pret svešiniekiem piesardzīgs, taču drīz vien sāk uzticēties. Kad uzticība iemantota, atklājas Rekša patiesi draudzīgā daba. Tad Reksis labprāt apveļas uz muguras un ļaujas punča bužināšanai. Patversmē Reksis ir iesaukts par kucēnu aukli, jo labprāt gan parotaļājas ar jaunākajiem sugas brāļiem, gan iejaucas, ja kucēnu rotaļas kļuvušas pārlieku trakulīgas.

Foto: Labo māju arhīvs

Ja nevari adoptēt, palīdzi ar ziedojumu


Ja kāds no pūkaiņiem ir iepaticies, sazinies ar patversmi "Labās mājas" pa tālruni 26617636, lai vienotos par ērtāko satikšanās un iepazīšanās laiku. Citus patversmes dzīvnieciņus vari apskatīt mājaslapā, sadaļā "Adoptē mīluli". Patversme apmeklētājiem atvērta no pulksten 11 līdz 17 katru dienu, izņemot pirmdienas.

Ja šobrīd nemeklē mājas mīluli, taču vēlies palīdzēt ķepaiņiem, kas gaida savu īsto ģimeni, dzīvnieku patversme "Labās mājas" ļoti novērtēs tavu atbalstu. Vairāk par atbalsta iespējām vari uzzināt "Labo māju" vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!