Neizmet, bet izmanto – vērtīgie kafijas biezumi tavā dārzā
Foto: Shutterstock
Dārza sezonā kafijas biezumus nevis izmet miskastē vai aizskalo izlietnē, bet nes uz dārzu – tas ir vērtīgs augsnes uzlabošanas līdzeklis ar daudzveidīgu pielietojumu. Portāla "The Spruce" autori piedāvā ieteikumus un veidus, kā izmantot pāri palikušos kafijas biezumus, lai gūtu efektīvu rezultātu.

Komposta veidošanai

Ja tev ir komposts, met kafijas biezumus tajā. Kafijas biezumi ir bagāti ar slāpekli (apmēram 1,45%), kā arī satur magniju, kalciju, kāliju un citus mikroelementus. Pievienojot kompostam kafijas biezumus un izlietotos papīra kafijas filtrus, tiek iegūts zaļais komposta materiāls. Tomēr tam jābūt līdzsvarotam ar sauso materiālu (lapas, zari, zāģu skaidas un citi materiāli). "The Spruce" norāda – sausā un zaļā komposta materiāla attiecībai jābūt 4:1 – ja zaļā materiāla būs pārāk daudz, komposts nepatīkami smakos, ja nepietiekami – neizdalīs pietiekami daudz siltuma. Vairāk par komposta veidošanu lasi šajā "Delfi" rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!