Ja kādreiz bija zināma viena klasiskā ārstniecības salvija (Salvia officinalis), kas tika lietota kā garšviela pie ēdiena vai izmantota tējas pagatavošanai, tad šobrīd tā pieejama daudz dažādos veidos, krāsās un garšās, darot kulināro pasauli interesantāku. Turklāt salvija tagad tiek audzēta arī kā dekoratīvs augs apstādījumos. Tā ir viegli audzējama, mazprasīga un tik daudzveidīga, ka iederēsies ikvienā dārzā. Visu, kas tev jāzina par salviju, lai izaudzētu to savā dobē, stāsta zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote.
Laiskajai ēdamajai salvijai ir aromātiskas, pelēkzaļas, pūkainas lapiņas, kuras kaltētā vai svaigā veidā pievieno ēdienam. Vasarā starp lapām izspraucas garas smalku ziedu vārpatas un zied otrajā attīstības gadā. Ārstniecības salvijai ir vairākas šķirnes ar krāsainām dekoratīvām lapām, piemēram, dzeltenlapu 'Aurea', dzelteni zaļā 'Icterina', 'Purpurascens' ar gaiši violetām lapām un trīs krāsu 'Tricolor'.
Klasiskā salvija labi pārziemo mūsu klimatiskajos apstākļos un reti ir gadījumi, kad tā apsalst. Ja gadījumā tā tomēr notiek, pavasarī bojātās salvijas daļas jāapgriež un augs atkal sasparosies.