Vispirms gan svarīgi atcerēties, ka visprātīgāk ir novērst problēmu jau tās saknē, norāda portāls "Houzz". Lai novērstu, ka ēdiens uzsildīšanas laikā notraipa mikroviļņu krāsns iekšpusi, iegādājies speciālu pārsegu ēdiena sildīšanai. Regulāri nomazgāt trauciņu taču ir vieglāk, nekā berzt krāsns iekšpusi, vai ne tā? Tāpat jāatceras, ka arī mikroviļņu krāsns jātīra tikpat bieži, kā citas virtuves iekārtas. Izmanto mīkstu drāniņu, sūkli vai papīra virtuves dvieli un regulāri izslauki iekārtas iekšpusi – tas palīdzēs tikt vaļā no traipiem, iekams tie paspējuši sacietēt.
Ja ēdiena atliekas jau ir sakaltušas, pirms ķīmisko līdzekļu izmantošanas, mēģini to notīrīt ar tvaika palīdzību. Mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā uzkarsē aptuveni vienu glāzi ūdens divas līdz trīs minūtes, un atstāj to krāsnī vēl piecas minūtes. Pēc ūdens un rotējošā šķīvja izņemšanas, noslauki visas virsmas ar mīkstu drānu, sūkli vai virtuves papīra dvieli.