mikroviļņu krāsns, tīrīšana, virtuve 2
Foto: Shutterstock
Pagatavot kraukšķīgu popkornu, uzsildīt vakar neapēsto picu, vai izkausēt šokolādi – mikroviļņu krāsns patīkami atslogo aizņemto dzīvi. Taču – jo biežāk tā tiek lietota, jo netīrāka kļūst, un atzīsim, ka mikroviļņu krāsns apkope parasti tiek atlikta līdz pēdējam brīdim. Laika gaitā pārtikas atlikumu dēļ krāsns savu funkciju pildīs mazāk efektīvi, tomēr ir arī labā ziņa – veids, kā ātri un bez lielām pūlēm to iztīrīt, ir gana vienkāršs.

Vispirms gan svarīgi atcerēties, ka visprātīgāk ir novērst problēmu jau tās saknē, norāda portāls "Houzz". Lai novērstu, ka ēdiens uzsildīšanas laikā notraipa mikroviļņu krāsns iekšpusi, iegādājies speciālu pārsegu ēdiena sildīšanai. Regulāri nomazgāt trauciņu taču ir vieglāk, nekā berzt krāsns iekšpusi, vai ne tā? Tāpat jāatceras, ka arī mikroviļņu krāsns jātīra tikpat bieži, kā citas virtuves iekārtas. Izmanto mīkstu drāniņu, sūkli vai papīra virtuves dvieli un regulāri izslauki iekārtas iekšpusi – tas palīdzēs tikt vaļā no traipiem, iekams tie paspējuši sacietēt.

Ja ēdiena atliekas jau ir sakaltušas, pirms ķīmisko līdzekļu izmantošanas, mēģini to notīrīt ar tvaika palīdzību. Mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā uzkarsē aptuveni vienu glāzi ūdens divas līdz trīs minūtes, un atstāj to krāsnī vēl piecas minūtes. Pēc ūdens un rotējošā šķīvja izņemšanas, noslauki visas virsmas ar mīkstu drānu, sūkli vai virtuves papīra dvieli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!