Foto: Labo māju arhīvs

Vasaras atvaļinājumu laiks var būt pats labākais brīdis ģimenes mīluļa adopcijai un uzņemšanai savās mājās – nekur nav jāsteidzas un ir laiks palīdzēt jaunajam ģimenes loceklim aprast ar jauno dzīves situāciju. Dzīvnieku patversmēs gan vasara ir karsts laiks – gan burtiskā nozīmē, gan darba apjoma ziņā, rūpējoties par nemitīgi pieaugošo mazo kaķēnu pulku. Lai kādi ceļi ķepainīšus būtu noveduši patversmē, ikviens ilgojas pēc mīļuma un patiesas piederības savam cilvēkam. Ieskaties, varbūt kāds "Labo māju" suņuks vai kaķis ir tas ilgi meklētais mīlulis, kam atvērt savas mājas durvis.

Pūciņa


Mazā Pūciņa ir neizmērojami mīlīga un skaista kaķu mazulīte. Pūciņa jau sasniegusi divarpus mēnešu vecumu, saņēmusi pirmo vakcīnu un ir gatava kļūt par kādas ģimenes visjaukāko mīluli. Mazulīti uz patversmi atgādāja līdzjūtīgi cilvēki, pie kuru mājām Rīgā kaķenīte bija pieklīdusi.

Foto: Labo māju arhīvs

Lācis


Ja par kādu no suņiem var teikt "puisis kā ozols", tad tas ir Lācis. Astoņu mēnešu vecumā viņš jau ir sasniedzis labradora auguma aprises un arī vizuāli līdzinās labradoram. Diemžēl, tieši neplānoti lielā auguma dēļ, no māju suņa viņš mēģināts padarīt par ķēdes suni, līdz kļuvis saimniekiem pavisam lieks. Lāci adoptēt "Labo māju" komanda uzticēs tikai atbildīgiem saimniekiem, kas būs gatavi viņu lutināt visa mūža garumā un skolot uzvedības prasmēs, jo puika īsti neapzinās savus "gabarītus" un ir gatavs sabučot un samīļot katru sastapto cilvēku.

Foto: Labo māju arhīvs

Pelēcis


Pelēcis ir "Labo māju" Lieldienu brīnumiņš. Tieši Lieldienu rītā viņu un vēl trīs kaķēnus laida pasaulē mammīte Kerija, kuru ar lielu punci līdzcilvēki bija pamanījuši Sarkandaugavā kapos. Pelēcītis ir maigas dabas, no visiem četriem mazuļiem vismierīgākais un klusākais.

Foto: Labo māju arhīvs

Čiko


Čiko ir mazs, lādzīgs suņu paps. Auguma ziņā līdzīgs taksim. Šobrīd Čiko ir apmēram septiņus gadus vecs, neprasīs garas pastaigas un lielu fizisko slodzi, bet samīļošanos un bužināšanos gan. Patversmē suņuks nonāca ar vēl bariņu suņu. Visi kopā bija dzīvojuši pie gados vecas saimnieces, kas vairs nespēja par kuplo un arvien pieaugošo suņu pulciņu parūpēties.

Foto: Labo māju arhīvs
Foto: Labo māju arhīvs

Šēra


Skotu nokareno ausu šķirnes kaķenīte Šēra uz patversmi tika atvesta no Āgenskalna, kur bija pieklīdusi svešās mājās. Tā kā īstos saimniekus atrast nav izdevies, Šēra ir pieejama adopcijai. Patversmē Šēra ir pavisam nesen, tādēļ par īsto raksturu vēl pāragri spriest. Šobrīd pret svešiniekiem izturas ar piesardzību. Domājams, ka dzimusi 2020. gadā.

Foto: Labo māju arhīvs

Adoptē mīluli vai atbalsti


Ja kāds no pūkaiņiem iekritis sirsniņā, sazinies ar patversmi pa tālruni 26617636, lai vienotos par ērtāko satikšanās un iepazīšanās laiku. Citus patversmes dzīvnieciņus vari apskatīt patversmes mājaslapā sadaļā "Adoptē mīluli".

Ja šobrīd nemeklē mājas mīluli, taču vēlies palīdzēt ķepaiņiem, kas gaida savu īsto ģimeni, dzīvnieku patversme "Labās mājas" ļoti novērtēs tavu atbalstu. Pat neliels atbalsts ir nozīmīgs, lai nodrošinātu kvalitatīvu aprūpi un barošanu augošajiem kaķu bērniem un pieaugušajiem patversmes iemītniekiem. Vairāk informācijas par atbalsta iespējām var atrast "Labo māju" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!