Kā pareizi uzglabāt dārzeņus un cik ilgi tie saglabājas svaigi
Foto: Shutterstock
Lai saglabātu dārzeņus svaigus pēc iespējas ilgāk, jāzina, kā tos pareizi uzglabāt, jo ne visiem der viens uzglabašanas veids. Turklāt, ja vienlaicīgi lieto vairākus dārzeņus, labi zināt, cik ilgi tos var uzglabāt, lai secīgi plānotu to izmantošanu, kamēr tie ir svaigi. Kā pareizi uzglabāt dārzeņus, lai tie nesabojājas, raksta portāls "Birds & Blooms".

Pirmkārt, jāatceras, ka dārzeņi jāuzglabā nemazgāti un ne visi jātur ledusskapī. Tie, kas tur jātur, lielākoties jāuzglabā aizvērtā vai vaļējā plastmasas pārtikas maisiņā vai uzglabāšanas traukā.

Artišoki un brokoļi ledusskapī turami līdz četrām dienām, arī sparģeļus var uzglabāt līdz četrām dienām noslēgtā pārtikas produktu maisiņā vai ietītus bišu vaska drānā. Briseles kāposti (neaizvērtā plastmasas iepakojumā), salātlapas (aizvērtā plastmasas iepakojumā) un baklažāni (neaizvērtā plastmasas iepakojumā) uzglabāšanai ledusskapī piemēroti līdz trīs dienām, cukini – četrām, puķukāposti, spināti un paprika – piecām. Kukurūzas vālītes nav piemērotas ilgai uzglabāšanai un vislabāk to apēst pēc iespējas ātrāk, jo ledusskapī var turēt līdz divām dienām. Līdzīgi ir ar zirņiem – arī tie nelobīti turami ledusskapī tikai līdz divām dienām atvērtā plastmasas maisiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!