Foto: Publicitātes attēli
Pasaulē ir tik daudz laimīgu kaķu un suņu, kuriem ir paveicies ar lieliskiem saimniekiem, kas tos lutina un mīl. Taču ne visiem četrkājainajiem draugiem ir bijusi iespēja piedzīvot cilvēka mīlestību. Portāla "Pūkainis.lv" sludinājumos nonākuši divi suņi un trīs kaķi, kuri tā vien alkst pēc cilvēka mīļuma, uzmanības un rūpēm.

Lācis

Suņu puika Lācītis atrodas Rīgā, Dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Ja par kādu no suņiem var teikt "puisis kā ozols", tad tas ir Lācis. Astoņu mēnešu vecumā viņš jau ir sasniedzis labradora auguma aprises un arī vizuāli līdzinās labradoram. Diemžēl, tieši neplānoti lielā auguma dēļ, no māju suņa viņu mēģināja padarīt par ķēdes suni, līdz jaukais dzīvnieks kļuva saimniekiem pavisam lieks. Lāci adoptēt "Labo māju" komanda uzticēs tikai atbildīgiem saimniekiem, kas būs gatavi viņu lutināt visa mūža garumā un skolot uzvedības prasmēs, jo puika īsti neapzinās savus "gabarītus" un ir gatavs sabučot un samīļot katru sastapto cilvēku.

Foto: Publicitātes attēli

Britis


Šobrīd skaistulis Britis atrodas Daugavpilī, biedrībā "Dzīvnieku sargi". Kā noskaidrojām, bijušais saimnieks atstāja novārtā runcīša veselību. Kaķītim bija konstatēta acu infekcija, kuru tā arī neārstēja, tāpēc viņš līdz pat asinīm kasīja savas actiņas. Viņu atnesa iemidzināt, jo saimnieki nebija gatavi Britim palīdzēt, bet, pateicoties ārstam, viņu izdevās glābt. Pašreiz viņš ir pilnīgi vesels. Viņš ir ļoti patstāvīgs. Britis nav klēpja kaķis, bet izbauda glāstus. Pagaidu mājās viņš ir draudzīgs, labi satiek ar citiem kaķiem. Arī ar cilvēkiem sadarbojas. Vesels, apstrādāts pret parazītiem, potēts, kastrēts un pieradināts pie "tualetes".

Foto: Publicitātes attēli

Stella


Kaķenīte Stella atrodas Rīgā, Auces dzīvnieku aizsardzības biedrībā. Viņa varētu būt piecus gadus jauna. Ir sterilizēta un apstrādāta pret parazītiem. Kā stāsta patversmes darbinieki, Stella bija izmesta pie nomaļas mājas mežā, kur cilvēki diemžēl neiežēlojās par dzīvnieciņu, nelaida iekšā sasildīties un nepabaroja. Tagad astainīte dzīvo pagaidu mājās. Stelliņa ir ļoti mīļa un nosvērta kaķenīte. Labi satiek ar citiem minčiem. Viņai patīk būt līdzās visos darbos. Fotogrāfijās redzams kā Stelliņa palīdz dārzā un asistē siltumnīcā.

Foto: Publicitātes attēli

Džordžs

Suņu puika vārdā Džordžs atrodas Jēkabpilī, Jēkabpils Dzīvnieku patversmē. Viņš tik ļoti ilgojas pēc jaunām mājām un mīlošiem saimniekiem. Suņuks ir vidēja auguma un aptuveni divus gadus vecs. Draudzīgs un rotaļīgs. Turēšanai pie ķēdes patversmes darbinieki neatdos! Šobrīd var rezervēt adopcijai.

Foto: Publicitātes attēli

Pelēcītis

Smukais runčuks Pelēcītis joprojām atrodas savās pagaidu mājās – Ventspils dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Par dzīvnieku tiesībām". Kaķis ir divus gadus vecs, kastrēts, pietiekami komunikabls, samērā korpulents. Dzīvnieku patversmē nonāca sava pūkainā kažoka dēļ, kas pavasarī bija savēlies tā, ka sagādāja viņam daudz problēmu. Tagad viņš izskatās kā plīša kaķītis, bet līdz ziemai viņš būs atkal pūkains bumbulis.

Foto: Publicitātes attēli

Ja, izlasot aprakstus, saproti – neviens no šiem dzīvniekiem nav tavs, ieskaties vietnē "Pukainis.lv". Tur atradīsi sludinājumus par vēl daudziem pūkaiņiem, kas jau drīzumā cer ieritināties jaunā saimnieka azotē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!