Tomātu kolekcionāre Austra Zaļuma pastāsta, ka vislabāk sēklas ievākt no otrā vai trešā ķekara, ne pirmā, izvēloties vislabāko un skaistāko nogatavojušos tomātu. Noteikti sēklas neievāc no tomāta, kas jau ir iebojājies. Vissvarīgākais priekšnoteikums – sēklas ievāc no šķirnēm, nevis hibrīdiem!
Kad tomāts izvēlēts, no tā izņem sēklu masu un ar visu šķidrumu ievieto glāzītē, burciņā vai kādā citā traukā, ļaujot tām divas trīs dienas tur parūgt savā sulā, līdz sēklu "gļota" vairs nav manāma. "Atceros, ka kādreiz mana māte vāca sēklas un tām pielēja klāt arī nedaudz ūdens, un arī tad nebija nekāda vaina, taču pareizi ir tām ļaut rūgt savā sulā," teic Zaļuma.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit