Dārzeņu sezona lēnām, bet pārliecinoši tuvojas noslēgumam. Daļa ražas jau ērti gulst gan kastēs, gan sabērumos, taču daļa kultūru vēl tikai gaida savu kārtu novākšanai. Lai raža labi uzglabātos un būtu gardi notiesājama arī gada aukstajos mēnešos, nepietiks vien ar labu noliktavu un dārgu aprīkojumu – vērā jāņem vēl daži, taču ļoti būtiski faktori, tā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra mājaslapā vēsta vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvils. Ar eksperta ieteikumiem, kā panākt, lai raža uzglabātos ilgāk un kvalitatīvāk, iepazīsties raksta turpinājumā.
Atbilstoša novākšanas laika izvēle
Tas neapšaubāmi ir viens no pamata nosacījumiem ikvienai dārzeņu kultūrai. Jebkuram audzētajam hibrīdam vai šķirnei ir savs optimālais novākšanas laiks. Visbiežāk tas tiek apzīmēts ar veģetācijas periodu, kura noslēgumā konkrētais dārzenis ir sasniedzis atbilstošo masu un izmēru, tam piemīt noteikta krāsa un smarža.