dārzeņi, atkritumi, virtuve,  ēdiena pārpalikumi
Foto: Publicitātes foto
Viens no pašreiz aktuāliem vides ilgtspējas izaicinājumiem ir pārtikas atkritumu daudzums. Ik gadu Eiropā tiek izšķērdēti miljoniem tonnu ēdiena, tai pat laikā citviet pasaulē cilvēki cieš badu. Turklāt, izmetot ēdienu, izniekojam dabas resursus un izejvielas, kas tiek izmantotas pārtikas ražošanai, norāda "Samsung" iniciatīvas "Solve for Tomorrow" vadītāja Baltijā Egle Tamelīte. Šo iemeslu dēļ iepazīsties ar četriem ikdienā vienkārši paveicamiem veidiem, kā samazināt pārtikas atkritumu daudzumu.

Iepērcies gudri – biežāki pirkumi, bet mazāk

Vērienīgu iepirkšanās braucienu vienu reizi nedēļā aizstāj ar biežāku pārtikas veikala apmeklējumu, lai neiegādātos vairāk ēdiena nekā nepieciešams. Mēģini plānot ēdienreizes un izveidot nepieciešamo produktu sarakstu, kas palīdzēs novērst impulsīvu iepirkšanos. Ja redzi "neglītus" augļus vai dārzeņus – iegādājieties arī tos! Bieži vien cilvēki izvēlas preces pēc to vizuālās pievilcības, taču produktu fiziskās nepilnības neietekmē to uzturvērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!