Foto: Comedy Wildlife Photo Awards 2022 / Jennifer Hadley
Beidzot pienācis brīdis, ko jautro dzīvnieku fotogrāfiju cienītāji ir gaidījuši. Ir noskaidrots 2022. gada "Comedy Wildlife Photography Awards" (konkurss par gada smieklīgāko bildi no dzīvnieku pasaules) balvas uzvarētājs. Kopvērtējumā visaugstāko apbalvojumu ieguva Dženiferas Hedlijas fotogrāfija, kurā redzams lauvas mazulis, kurš zaudē satvērienu pie koka stumbra. Fotogrāfijas nosaukums ir zīmīgs – "Ne tik kaķveidīgi refleksi".

Konkurss "Wildlife Photography Awards", kas pēc organizatoru domām ir smieklīgākais un populārākais fotogrāfijas konkurss pasaulē, atklāja arī piecus papildu kategoriju laureātus un 10 ļoti atzinīgi novērtētus darbus.

Šogad uzvarējušos fotoattēlus izvēlējās ekspertu žūrija no vairāk nekā 5000 darbiem no 85 pasaules valstīm.

Šo konkursu 2015. gadā aizsāka divi profesionāli fotogrāfi un kaislīgi dabas draugi – Pauls Džoinsons-Hiks un Toms Sulmans. Lai gan bildes ik gadu ir patiesi iespaidīgas un interesantas, konkursa mērķis nav tikai likt cilvēkiem pasmieties par bildēm. Caur humoru viņi aktualizē un rosina diskutēt par savvaļu un veidiem, kā tai var palīdzēt ikkatrs no mums.

Vairāk par uzvarētāju fotogrāfiju un citu kategoriju laureātiem

Hedlija stāsta, ka iemūžināt uzvarētāju attēlu izdevies Tanzānijā, kad trīs mēnešus vecs lauvas mazulis mēģināja nolaisties no koka. Nu... tas neizdevās tā, kā mazulis to plānoja.

"Tā, iespējams, bija viņa pirmā reize kokā. Un viņš nolēma to darīt," sacīja fotogrāfijas autore. Mazajam, lielajam kaķim izdevās piezemēties uz visām četrām kājām. Hedlija piebilst, ka lauvēns ir sveiks un vesels, pēc kritiena tas nekavējoties aizbēdzis prom kopā ar saviem brāļiem un māsām.

Lauvas mazulis kļuva par galveno uzvarētāju, bet apbalvojumu sarakstā tika nosaukti arī vairāki citi kategoriju uzvarētāji, piemēram, tika godinātas pūce, kura piemiedz ar aci un smaidošās zivs fotogrāfijas.

Foto: Comedy Wildlife Photo Awards 2022 / Arshdeep Singh

Šīs smaidošās zivs fotogrāfijas nosaukums ir – "Say Cheeeeese". Noprotams, ka zivs pavisam noteikti zina šī izteikuma nozīmi, jo ar platu smaidu iepozē kamerai. Fotogrāfija ieguva Zemūdens kategorijas balvu.

Foto: Comedy Wildlife Photo Awards 2022 / Arthur Telle Thiemann

Savukārt "Affinity Photo People's Choice Award", kurā ikviens sabiedrības loceklis varēja izvēlēties savu mīļāko šī gada kadru, uzvarēja lauvēna fotogrāfijas autore Hedlija. Šoreiz par burvīgo kadru ar diviem diezgan iedomīgiem (vismaz viens no viņiem noteikti tāds ir!) pingvīniem. Fotogrāfijas nosaukums – "Runā ar spuru!" Pēc fotogrāfijas varam noprast, ka iedomīgais pingvīns, paceļot spuru, liek noprast, ka otrs pingvīns nevar viņam tuvoties. Ja nē – būs slikti!

Foto: Comedy Wildlife Photo Awards 2022 / Jennifer Hadley

Bet Gaisa radību balvu ieguva fotogrāfija, kurā redzams nīlzirgs, kurš izskatās tā, it kā tas grasītos apēst gārni. Putns šķiet pilnīgi vienaldzīgs, bet varbūt tas ir tāpēc, ka viņš zina, ka patiesībā nīlzirgs vien žāvājas!

Foto: Comedy Wildlife Photo Awards 2022 / Jean Jacques Alcalay

Visas fotogrāfijas ir apskates vērtas, jo tās liecina par prieku, ko var atrast dabā, un ir kā atgādinājumu par to, kāpēc ir tik svarīgi aizsargāt mūsu pasauli un tajā dzīvojošos radījumus.

Apskati citas šī gada fotogrāfijas, kas pretendēja uz galveno balvu "Comedy Wildlife Photography Awards"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!