Runājot par Ziemassvētku maltīti, iespējams, kādu sarežģītāku recepti vērts aizstāt ar citu – nu, kaut tādu, kuras gatavošana neaizņems pusi dienas. Ar pīrāgiem nekad nenošausi greizi – pēc ceturtā vai piektā pīrādziņa ielikšanas vēderā ļaudis jau parasti jūtas tīri labi uzēduši, līdz ar to ātrās pīrāgu mīklas, ko var pagatavot ne ilgāk kā 30 minūtēs, būs tavs īstais variantiem. Arī pelēko zirņu uzvārīšana un speķīša pagatavošana nav ilgs process, taču šis ēdiens nodrošina, ka par ēšanas turpināšanu vakara gaitā runa varēs būt vien pēc laba laiciņa.
Dāvanas – šis vārds ir teju vai sinonīms Ziemassvētkiem. Protams, kur dāvanas, tur arī tēriņi, tāpēc laika gaitā katrā ģimenē izkristalizējas viņiem piemērotākais apdāvināšanās modelis. Ja esi aizmirsis vai nepaspēji kādam sagatavot paciņu, labs variants ir pēdējā vakarā pagatavot kādu ēdamo dāvanu, savukārt šajā rakstā atradīsi kaudzi ideju dāvanām no vietējiem ražotājiem (ar visām bildītēm!), tādējādi izvairoties no stundām ilgas galvas lauzīšanas.