Ja arī tev jaunais gads iesācies ar spožiem plāniem – beidzot ķerties klāt mājokļa uzpošanai vai pat nopietnākiem remontdarbiem, tad atgādināsim dažus knifiņus saistībā ar 2023. aktuālajiem toņiem. Vairākus gadus interjera dizainā dominē krāsas, kas sastopamas dabā un arī 2023. gadā turpināsies tendence izvēlēties siltus zemes toņus.

Portālam "Māja&Dārzs" interjera dizainere un Latvijas Dizaineru savienības vadītāja Kristiana Kazarjana uzsver: "Man šķiet, ka šobrīd populāri ir dabīgie zemes toņi – viss, kas sastopams dabā, jo pasaulē ir nemierīgi laiki, tādēļ cilvēki vēlas miera sajūtu savā ikdienā un mājoklī. Kopumā cilvēkiem ir parādījusies tendence būt tuvāk dabai." Turklāt Kazarjana ir novērojusi, ka interjera tekstils seko līdzi apģērbu modei. Bieži vien no apģērbu ražošanas industrijas tiek pārņemti gan audumu veidi, gan krāsas.

Savukārt Kellija Allena portālā "House Beautiful" apkopo vairāku vadošo dizaineru prognozes par populārākajām krāsām 2023. gadā. Tiek lēsts, ka šogad aktuāls būs koši oranžsarkanais tonis, piesātināti sarkanais, arī silti neitrālie, bēši sārtie toņi, okera brūnais un visas dārgakmeņu krāsas.

Pēc ilgāka laika no modes lēnām sāk iziet pelēkie toņi, kas mājokļu interjerā dominēja vairākus gadus. Pelēkas sienas bija teju it visur – dzīvojamās ēkās, birojos un veikalos. Šobrīd ir sasniegts pagrieziena punkts, kad pelēko sāk nomainīt siltie toņi, portālam "Insider" stāsta interjera dizainere Sjūzena Heivorda. Siltie toņi piešķir omulības un miera sajūtu mājā.

Dizainere Amanda Bārnsa uzskata, ka modē ienāks arī koši akcenti. "Jau 2022. gadā redzējām, ka spilgtie toņi parādījās spilvenu un paklāju dizainā. 2023. gadā šī tendence vien pieaugs," portālā "Insider" uzsver dizainere. Spilgtu krāsu meklējumi ir saistīti ar pieaugošo individuālismu. Cilvēki vēlas būt neatkārtojami, tādēļ arī interjeru veido ar sev raksturīgām niansēm. "Esp Trendlab" direktore Lindsija Smekere teic: "Ir svarīgi baltajām sienām pievienot kontrastus, piemēram, siltu tonalitāti vai tekstūru, lai nebūtu sajūta, ka atrodies slimnīcā."

Tātad, ja šajā gadā plāno remontu vai tikai nelielas pārmaiņas savā mājoklī, ņem vērā aktuālās interjera dizaina tendences. Par krāsām uzzinājām, bet to, kas šogad aktuāls gan materiālu, gan tekstūras un faktūras ziņā, uzzini "Delfi Plus" rakstā "No vecāsmātes galdauta līdz viedajām tehnoloģijām – interjera tendences 2023. gadā". Uzzināsi, kas populārs sienu dekorācijās, mēbelēs, kādas apgaismes ierīces būs aktuālas un kāds stils ņems virsroku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!