Pirmā pavasara vitamīnu porcija! Kādus mikrozaļumus audzēt un dīgstus diedzēt
Foto: Shutterstock
Dienas paliek arvien garākas un saulainākas, kas nozīmē, ka ir laiks augsnē ievīstīt sīpolgalviņas, lai jau pavisam drīz varētu našķoties ar svaigiem, sulīgiem lociņiem. Taču lociņi nebūt nav vienīgais pavasara našķis, kuru varam izaudzēt savās mājās. Iepazīsimies ar dīgstiem un mikrozaļumiem!

Gards našķis, taču jādiedzē ar atbildību


Kā portālam "Māja&Dārzs" reiz pastāstījusi zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote, uzturā lietot diedzētas var tikai tās sēklas, kas ir paredzētas dīgstu ražošanai, nevis sēšanai uz lauka. "Redīsiem būs speciāla šķirne, kas būs paredzēta dīgstu diedzēšanai vai mikrozaļumu audzēšanai. Tie, kurus pēc tam sējam vadziņā, lai dabūtu sarkanos bumbuļus, nav vieni un tie paši. Izvēlamies drošas un populāras sēklas. It sevišķi audzējot dīgstus, izvairāmies no eksperimentiem. Ja gribas eksperimentēt, tās sējam zemē, kas vienmēr būs drošāk," stāsta Beirote. Dīgstu diedzēšanai var izmantot:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!