palodze, dārzs uz palodzes, garšaugi
Foto: Shutterstock
Lai izaudzētu pašam savus zaļumus, nav nepieciešams dārziņš. Visi labi zinām, cik gardi ir pirmie lociņi, kas izaudzēti turpat virtuvē uz palodzes, taču, nodrošinot atbilstošu klimatu un nepieciešamās barības vielas, uz palodzes dārziņa var izaudzēt arī lērumu garšaugu.

Palodzes dārziņam var sēt salātus, piemēram, kressalātus. "Ļoti labus salātus var izaudzēt, nopērkot mazo salātu podiņu veikalā. Salātlapas nogriež, izņem saknes no podiņa un ievieto jaunā augsnē – no rozetītes sāks augt jauni salātiņi, daudz spēcīgāki nekā no sēklām audzētie," iesaka Dārzkopības institūta Dārza daļas vadītāja Baiba Skrebele.

Savukārt dārzniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne ierasto sīksīpolu vietā iesaka izvēlēties lielos sīpolus, kurus var nopirkt pārtikas veikalu stendos. "No tiem ir ļoti labi loki – pat labāki nekā no sīksīpoliem. Sīksīpoli pie mums iestādīti nedēļu ātrāk, taču atpaliek," pieredzē dalās "Neslinko" saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!