Rabarberi ir aukstumizturīgi, bez piesegšanas spēj izturēt -15 līdz -20 grādus pēc Celsija. Pavasarī spēj sekmīgi pārciest mazas salnas, apsalst tikai pie -5 grādu temperatūras. Rabarberi ir vieni no lielākajiem ilgdzīvotājiem starp dārzeņiem. Labas kopšanas gadījumā tie spēj augt vienā vietā pat 10–15 gadus. Tie ir vieni no pirmajiem dārzeņiem, kurus mēs varam sākt lietot uzturā jau maija sākumā.
Internetā katru gadu vērojamas karstas diskusijas, vai rabarberu kāti ir lietojami uzturā arī vasaras otrajā pusē un rudenī. Lielākā daļa patērētāju uzskata, ka rabarberi ir ēdami tikai līdz Jāņiem un vēlāk tos uzturā lietot ir veselībai kaitīgi. Uzskats tiek pamatots ar to, ka skābeņskābe, ko rabarberu kāti satur vienmēr, vēlāk rabarberu kātos uzkrājas vairāk, nekā tas būtu nekaitīgi mūsu organismam. Citi, bet jau neliela daļa patērētāju, uzskata, ka tos var lietot uzturā arī vēlāk – vasaras otrajā pusē.