Foto: Kadrs no video
Kad Elisona Mūra sāka apdomāt idejas tēva 100. gadu jubilejas svinībām, viens jautājums bija neapstrīdams – tajā noteikti jāpiedalās suņiem. Un pēc iespējas vairāk! "Viņš vienkārši mīl, mīl, mīl suņus," par savu tēvu, kuram 14. jūnijā apritēja 100 gadi, portālam "The Washington Post" pastāstīja viņa meita Elisona. "Viņš vēlas samīļot katru suni, kuru redz. Tāds viņš bijis visu dzīvi."

Papildus lielajām ģimenes vakariņām, Elisona ar ģimeni vēlējās tēti iepriecināt ar vēl kaut ko, lai nozīmīgo dzimšanas dienu padarītu īpašu. Tā kā daudzi no tēva labākajiem draugiem jau vairs nav starp viņiem, ģimene izlēma, ka svinībās jāiesaista suņi.

Sešas dienas pirms svinībām Elisona tīklošanās vietnēs "Nextdoor" un "Facebook" ievietoja aicinājumu kaimiņiem un draugiem ierasties uz tēva dzimšanas dienas svinībām 17. jūnijā Sanhosē, Kalifornijas štatā. "Mēs dzīvojam mazā, jaukā kopienā, tādēļ domāju, ka varētu palūgt atnākt dažus kaimiņus un draugus," par plāniem pastāstīja Elisone. Tā kā ziņojums sociālajos tīklos piesaistīja cilvēku uzmanību, Elisona cerējusi, ka parādē ieradīsies aptuveni 20, maksimums – 30 astaiņu ar saimniekiem. Taču jau neilgi pēc parādes sākuma pulksten 11 pie mājas bija sapulcējušies vairāk nekā 200 pūkainie draugi, kas pacietīgi gaidīja savu kārtu, lai satiktu jubilāru Robertu.

@thatgoodnewsgirl This man just wanted to pet some dogs for his 100th birthday, so his family organized a neighborhood dog parade! Over 200 dogs showed up and lined up around the block to with Robert a happy birthday. 📸 Alison Moore / the Moore family #dogsoftiktok #dognews #dogparade #dogparty #dog #goodnews #positivecontent ♬ original sound - jenn💜 good news & fun stories

"Es biju pārsteigta," Elisona pauda "The Washington Post". Daži saimnieki savus mīluļus uz svinībām bija veduši pat no 15 kilometrus attālām apkaimēm. Jubilārs Roberts Mūrs, kurš 25 gadus Sanhosē Universitātē bijis dekāns lietišķajās zinātnēs un mākslā, par pārsteigumu bijis ļoti aizkustināts.

Uz svinībām no Ņujorkas bija ieradusies arī Roberta mazmeita Kerolaina. "Mēs esam suņu mīļotāju ģimene," stāsta Kerolaina, paskaidrojot, ka viņas vectēva mīļākais mazbērns bijis viņa labradors Benijs. Ir pagājuši vairāki desmiti gadi, kopš Robertam bija savs suns, tādēļ pašlaik viņš izbauda laiku, kad ģimene ciemojoties līdzi paņem arī savus astaiņus. "Kad kāds viņu apciemo, bet nepaņem līdzi suni, var teikt, ka viņš ir vīlies," stāsta Roberta mazmeita Kerolaina.

Lai gan Mūrs vienmēr priecājas par iespēju satikt jaunu pūkaino draugu, iespēja vienā dienā samīļot desmitiem suņu, bijis viņa sapņa piepildījums. Parādē piedalījušies dažādu šķirņu suņi, kas arīdzan priecājušies par iespēju tikt samīļotiem.

Mūru ģimene bija sagatavojusi kārumus gan suņiem, gan to saimniekiem, taču arī viesi ieradās ar cienastiem, apsveikuma kartītēm, simboliskām dāvanām un ziediem. Daži četrkājainie viesi bija tērpušies īpaši svinīgi – smokingos.

Lai gan pasākums bija paredzēts, lai iepriecinātu Robertu dzimšanas dienā, tā bija lieliska dāvana arī citiem pasākuma apmeklētājiem, tostarp 88 gadus vecajam Rodžersam O'Braienam, kurš sirgst ar Alcheimera slimību. Slimības dēļ viņš atceras tikai savas sievas un suņa Lakija vārdu. Uz pasākumu viņu un Lakiju bija atvedusi meita Denīze, kurai pieder suņu frizētava. Ielūgumu uz suņu parādi viņa nejauši ieraudzījusi "Nextdoor". "Bija pagājis ilgs laiks, kopš savu tēti redzēju smaidām 90 minūtes bez apstājas," viņa pastāstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!