Tomātu kolekcionāre un saimniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne siltumnīcā vai dārzā iesaka ienest un starp stādiem dažviet novietot gatavus un smaržojošus ābolus vai banānus – tie izdala dabīgo etilēna gāzi, kas veicina augļu nogatavošanos.
Taču kā savulaik sarunā ar "Māja&Dārzs" klāstījis tomātu kolekcionārs Jānis Andersons, tomātu sārtošanos var stimulēt, virs attiecīgajiem ķekariem noņemot lapas. Stādu, ja tas nobriedis, var arī aplaistīt ar joda šķīdumu, iesaka kolekcionārs. "Viena aptiekā nopērkamā pudelīte jāsalej 10 litros ūdens. Katru stādu salaista ar 10 litriem ūdens, tas vienam stādam nebūs par daudz!" tā Andersons.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit