Foto: Lukas Grušeckas, Evelina Sabaliauskaitė
23. augustā simtiem suņu mīļotāju pulcējās Vingis parkā Viļņā, lai piedalītos otrajā Korgiju skrējienā. Sešdesmit korgiji sacentās septiņās svara kategorijās un skatītāju balsojumā par labāko kostīmu, informē Viļņas pilsētas oficiālā attīstības aģentūra.

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa šogad iedzīvotājiem un viesiem sagādājusi daudz unikālu pasākumu, lai atzīmētu pilsētas 700. gadadienu. Viens no labākajiem viennozīmīgi ir Korgiju skrējiens, kas jau otro reizi atgriežas pilsētas zaļākajā vietā – Vingis parkā. Karalienes Elizabetes II iemīļotie enerģiskie korgiji iekarojuši arī lietuviešu un latviešu sirdis.

60 korgiji, viņu uzticamie saimnieki un simtiem skatītāju pulcējās, lai vērotu, kā suņi sacenšas septiņās svara kategorijās. Lai pasākumu padarītu interesantāku, korgiji ieradās īpašos tērpos, ar kuriem skrēja sacensību trasē. Notikuma dienā varēja redzēt korgijus, kas izskatījās pēc karaļa sardzes karavīriem, bitēm, ziediem utt.

Pirmās Viļņas korgiju sacensības organizētas 2020. gadā, un tās uzreiz guva atsaucību. Ideja par sacensību rīkošanu radās, kad pasākuma organizatori, korgiju īpašnieki, vēlējās noskaidrot, kurš no viņu korgijiem ir ātrāks. Tas, kas bija iecerēts kā neliels pasākums ģimenes draugu lokā, kļuva par lielu hitu suņu entuziastu vidū – toreiz 40 korgiji sacentās par ātrākā titulu, un viņus uzmundrināja simtiem skatītāju. Šogad skrējiens bija simbolisks, jo korgiji skrēja 700. gadu jubilejas maršrutā Vingis parkā, ko vietējie iedzīvotāji iecienījuši vasaras pasākumiem.

Korgiju sacensības organizē Lietuvas Kardiganas velsiešu korgijiem un Pembroka velsiešu korgijiem. Bezmaksas publiskajā pasākumā varēja piedalīties visi suņu entuziasti un mājdzīvnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!