Izplatītākais iemesls, kādēļ gurķi kļūst dzelteni, ir visai vienkāršs – augļi ir pārgatavojušies. Ja gurķi netiek laikus novākti, tie turpina gatavoties, galu galā iegūstot tumši zeltainu krāsu, norādīts portālā "Better Homes and Gardens". Gurķu augļi kļūst rūgti, mīksti, tiem ir lielas sēklas un cieta miza, tādēļ pārtikā tie vairs nav lietojami.
Labākais veids, kā no šīs problēmas izvairīties, ir vienkārši neļaujot gurķiem pārgatavoties. Ideālā gadījumā katru dienu vai katru otro dienu novāc jauno gurķu ražu, turklāt kārtīgi pārskati gurķu stādījumu, jo zaļie gurķi bieži var palikt nepamanīti aiz blīvā lapojuma.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit