Kādēļ gurķi dzeltē, un ko darīt lietas labā
Foto: Shutterstock
Gurķi ir gardums, kuru ne tikai likt uz kārā zoba tikko noplūktu dārzā, bet arī konservēt ēšanai ziemā. Taču nereti ne visu ražu izdodas realizēt, jo daļa no gurķiem palikuši dzelteni. Kādēļ un kā to nepieļaut?

Izplatītākais iemesls, kādēļ gurķi kļūst dzelteni, ir visai vienkāršs – augļi ir pārgatavojušies. Ja gurķi netiek laikus novākti, tie turpina gatavoties, galu galā iegūstot tumši zeltainu krāsu, norādīts portālā "Better Homes and Gardens". Gurķu augļi kļūst rūgti, mīksti, tiem ir lielas sēklas un cieta miza, tādēļ pārtikā tie vairs nav lietojami.

Labākais veids, kā no šīs problēmas izvairīties, ir vienkārši neļaujot gurķiem pārgatavoties. Ideālā gadījumā katru dienu vai katru otro dienu novāc jauno gurķu ražu, turklāt kārtīgi pārskati gurķu stādījumu, jo zaļie gurķi bieži var palikt nepamanīti aiz blīvā lapojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!