Lai nogatavinātu tomātu augļus telpās, jāatceras, ka šim procesam nepieciešams siltums, tādēļ tomātu ievietošana ledusskapī noteikti nepalīdzēs. Tieši otrādi – tas nogatavošanās procesu apturēs. Tomēr arī pārāk liels karstums nedos labāko rezultātu, tādēļ ne vienmēr labākais veids, kā zaļos tomātus nogatavināt, ir noliekot tos uz palodzes. Vislabāk telpās nogatavosies (un arī garšos) tie tomāti, kuri jau ir nedaudz sārti, nevis pilnībā zaļi.
Lai paātrinātu tomātu nogatavošanos, talkā vari ņemt citus augļus (piemēram, gatavus ābolus un banānus), kas izdala etilēna gāzi un veicina citu augļu nogatavošanos. Ieliec tomātus kartona kastē vai papīra maisiņā un blakus tiem noliec smaržojošu nogatavojušos ābolu vai banānu, kas izdalīs etilēna gāzi. Tā kā augļi izdalīs mitrumu, svarīgi, lai maisiņa un kastes materiāls ir elpojošs. Lai tomāti nesāktu bojāties, nenovieto tos pārāk blīvi kopā.