Viena no šādām vietām ir virtuves iekārtu vadības paneļi un rokturi. Tiem ikdienā pieskaramies gan ar tīrām, gan netīrām rokām. Īpaši jāuzmanās, ja ēdienreizē gatavojam neapstrādātu pārtiku un pēc tam ar kārtīgi nenomazgātām rokām pieskaramies virsmām, raksta "The Spruce". Lai izvairītos no dažādu baktēriju uzkrāšanās, vadības paneļi, rokturi (arī atvilktņu un virtuves skapīšu rokturi) ir vismaz reizi nedēļā jānotīra ar kādu mājas uzkopšanas dezinfekcijas līdzekli. Virtuves elektroierīces svarīgi sakopt arī no iekšpuses, īpaši ledusskapi, kurā tiek uzglabāta neapstrādāta gaļa un nemazgāti augļi un dārzeņi.
Lai ledusskapis efektīvi dzesētu gaisu un nepatērētu pārāk daudz elektrības, vismaz reizi ceturksnī vēlams notīrīt putekļus no ledusskapja aizmugurējām restēm.