Foto: bbacres_/Instagram
Dažkārt vērts noticēt pat vistrakākajām idejām – to pierāda kāds amerikāņu pāris, kas savā "TikTok" kontā atrāda, kā no vecas, pamestas baznīcas Tenesī štata austrumu daļā ASV rada sapņu māju.

Eliksa Grifina ar ģimeni vēlējās mājas ar plašu teritoriju, kur augt abu bērniem, baudot laimīgu bērnību, taču tā kā tirgus cenas bijušas krietni augstākas par atvēlēto budžetu, pāris iegādājās pamestu baznīcu, kuru lēnām pārveido par savu sapņu māju, vēsta "The Sun". Savā atjaunošanas stāstā pāris dalās "TikTok" un "Instagram" profilos, detalizēti atrādot pārvērtību procesu.

371 kvadrātmetru plašā baznīca celta 1973. gadā un atrodas uz 1,2 hektārus plašas zemes platības. Kad pāris baznīcu iegādājās, tajā joprojām bija dažādi baznīcas elementi altāris, soli un kancele.

Ģimene jau sen bija lūkojusies pēc zemes gabala, uz kura celt māju, kādu viņi tīko, taču tirgus cenas bijušas pārāk augstas. Jau reiz "Facebook" laika joslā Eliksa bija pamanījusi ierakstu par sievieti, kas bija pilnībā pārveidojusi vecu baznīcu par savas ģimenes māju. "Domāju, ka tas ir neticami, un gribēju, lai kas tāds parādītos arī mums," viņa raksta savā "Instagram" profilā. Pēc pāris nedēļām, aizvien meklējot zemes gabalu piedāvājumus, sieviete intereses pēc bija ielūkojusies arī dzīvojamo namu un komercīpašumu sadaļā. "Ritināju uz leju, un ieraudzīju šo skaisto īpašumu. 371 kvadrātmetrus plašo baznīcu, kas celta 1973. gadā uz 1,2 hektāriem zemes! Uzreiz nosūtīju to savam vīram un jautāju, vai esmu traka?"

@bb_acres July 2022 ➡️ November 2023 A work in progress but we absolutely love our chouse ⛪️➡️🏡🫶🏼 #chouse #churchintohome #bbacres #dreamhomeloading #diy #homereno #bbacres #diyreno ♬ Hooligang - Joey Valence & Brae

Jau pirmoreiz apskatot īpašumu, Eliksa sapratusi, ka baznīca viņu uzrunā, taču, redzot milzīgo darbu, kas jāiegulda tās atjaunošanā, tomēr ideju atmetuši. "Vēlos, kaut varētu izskaidrot savas emocijas, kad pirmo reizi ieraudzīju šo īpašumu. Tas bija satraukums un vilšanās vienlaicīgi. Satraukums par šīs vietas skaistumu un plašumu, un vilšanās par to, ka nezināju, ar ko sākt," viņa raksta.

Pēc dažām nedēļām nekustamo īpašumu māklere Eliksu bija lūgusi īpašumu aplūkot vēlreiz. "Esmu tik pateicīga, ka viņa mums deva nelielu grūdienu. Pēc milzīga lēmuma pieņemšanas un zvanīšanas bankai pēc bankas, lai noskaidrotu, vai šo projektu vispār būs iespējams īstenot, mēs saņēmām zaļo gaismu," sieviete stāsta.

@bb_acres Sorry for the delay on chouse updates friends, we have been busy MOVING IN!!!!! feels so surreal and iv just been enjoying getting us settled and soaking up these moments! We have so much planned and cant wait to share them all with you! ⛪️➡️🏡 #moveinday #chouse #churchintohome #DIY #homerenovation #dreamhomeloading #bbacres #DIYreno #uniqueproject #homedesign #cleaningtok ♬ Now That We Don't Talk (Taylor's Version) (From The Vault) - Taylor Swift

Baznīca ģimeni uzrunājusi visu skaisto notikumu dēļ, kas risinājušies tās iekšpusē. Turklāt, dzirdot vietējo stāstus par viņu kāzām baznīcā, nav bijis šaubu – ēkai vajag dot jaunu dzīvi.

Lai baznīca taptu par īstu dzīvojamo māju, tās atjaunošanā jāiegulda milzum daudz darba, un pat pēc pusotra gada darba īpašums aizvien nav pabeigts. Pašlaik īpašums pārveidots tā, ka tajā ir piecas guļamistabas un trīs vannasistabas. Pirmajā stāvā atstāta atvērta telpa, kurā iebūvēta arī virtuves zona ar masīvu virtuves salu, virs kurām iekarinātas skaistas lampas. Interjera dizainā ģimene izvēlējusies ieturēt melnbaltu stilu, eksperimentējot ar baltām mēbelēm, kas apdarītas ar melniem rokturiem.

Ģimene remdējusi arī "TikTok" fanu bažas par to, ka baznīca varētu būt spoku apsēsta, jo dārzā nav kapsētas, raksta "The Sun".

@bb_acres A year and a half later and we are so close to being done. Starting to finally feel like home 🫶🏼⛪️🔜🏡 #chouse #churchintohome #dreamhomeloading #churchintohome #homereno #oldchurch #oldrenovation #oldtonew #diy #doingbigthings ♬ Paint The Town Red (Instrumental) - Doja Cat

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!