Foto: Unsplash
Kolēģis iemetis čatā bildi ar savu kaķeni un viņas mīļajiem kaķēniem, sak, vai kāds nevēlas, atdos par brīvu. Sirds tev kūst – protams, ka vēlies! Taču spontāni pieņemtais lēmums tev var izmaksāt dārgi... Burtiski.

Ja mājdzīvnieka nekad nav bijis, grūti iedomāties, cik izmaksā dzīvas radībiņas uzņemšana savā mājsaimniecībā, bet skaidrs ir viens – maks noteikti būs jāatver, jo mazajam kaķēnam taču vajadzēs ēst un kādu rotaļlietu, protams, arī poti. Tāpēc palūkosim, cik apmēram izmaksā mājdzīvnieka lološana.

Linda Kokoreviča, veterinārārste un "Pet City" Latvijas klīniku vadītāja par lēmumu pieņemt mājdzīvnieku izsakās šādi: "Lēmums kļūt par dzīvnieka īpašnieku ir ļoti atbildīgs. Jāizvērtē, vai mana dzīvesvieta ir tam piemērota, vai man ir laika resursi, lai nodarbinātu dzīvnieku, vai es materiāli varu atļauties uzturēt mājdzīvnieku. Jārēķinās ne tikai ar iegādes un ikmēneša barošanas izmaksām, bet arī profilakses pasākumiem – apstrādi pret ārējiem parazītiem, attārpošanu, vakcinēšanu, suņa paklausības treniņiem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!