Visvecākā kalnu tūristu mītne Čehijas Karkonošos ir Lučni Bouda (Luční bouda), kas čehu valodā nozīmē ''pļavas būda'’. Tās vēsture aizsākās 16. gadsimtā, un jau 400 gadus tā piedāvā tūristiem ne tikai drošu pajumti, bet arī savu alu no vietējās alus darītavas, un citus gardumus, vēsta '’Czech Tourism'’ pārstāvji.

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistu māgas1 gab.liels sīpols1 ĒKkaltētas dilles pēc garšasbuljons pēc garšassāls, pipari milti iebiezināšanai eļļa cepšanai pēc vēlēšanās – saldais krējums

Pagatavošana

1

Vistu māgas nomazgā, noņem plēves, ja tādas saglabājušās. Māgas nosusina un sagriež mazākos gabaliņos, liek uz sakarsētas pannas eļļā un apcep.

2

Apceptās māgas pārliek katliņā, kurā gatavos mērci.

3

Kubiņos vai plānās šķēlītēs sagriež sīpolu cep zeltainu tajā pašā pannā. Liek katlā pie vistu mādziņām.

4

Pievieno piparus, sāli un dilles, visu apmaisa. Tad aplej ar karstu buljonu (var izmantot buljona kubiņu vai koncentrātu) tā, lai buljons pilnībā nosegtu vistu māgas un sīpolus. Pagaida, kamēr buljons sāk burbuļot, samazina karstumu uz mazu.

5

Uzliek katliņam vāku un sutina, kamēr māgas mīkstas. Pašās beigās mērci iebiezina ar miltiem un, ja ir vēlēšanās, pievieno saldo krējumu, pagaida, kamēr mērce uzmet burbuli un tad noņem no plīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!