Foto: Shutterstock

Lai arī tūristu iecienītie apskates objekti ir ārkārtīgi skaisti, citkārt vislielākais šarms slēpjas tieši vietās, kas ir cilvēku pamestas. Dodoties uz tām, daudz vairāk aizdomājamies par vēsturi un to, kādus laikus šīs vietas piedzīvojušas. Pamestu, taču skaistu vietu Eiropā nav mazums, un arī Latvijai ir savas "spoku" pilsētas.

Arī mums Latvijā ir pamests padomju mantojums. Kā "Delfi" stāstīja Viļakas TIC pārstāvji, tāds, piemēram, ir Kupravas pagasts, kas aizņem 3,7 kvadrātkilometrus un ir mazākais pagasts Latvijā.

Pagasta centrs jeb Kuprava 20. gadsimta sākumā bija neliela sādža pie dzelzceļa stacijas, kas savu ciema statusu ieguva 1927. gadā. Tas notika, pateicoties drenu cauruļu rūpnīcai, kura Padomju Savienībā bija viena no lielākajām, tādējādi ļaujot vietai attīstīties. Rūpnīca darbojās līdz 1992. gadam, kad savu statusu zaudēja.

Šobrīd Kupravas fons ir pamestais milzīgais rūpnīcas komplekss, pusapdzīvotas daudzdzīvokļu mājas, pamesta skola, vecā dzelzceļa stacija un citas ēkas, kam mēdz piedēvēt "spoku pilsētas" statusu.

Ezers ar baznīcas torni

Maģisku skatu iespējams redzēt Dienvidtiroles rietumu daļā Itālijā, netālu no Austrijas un Šveices robežas, kur Rešenzē jeb Rešenas ezerā gulst 14. gadsimta baznīcas tornis. Ziemā, kad ezeru klāj ledus, līdz zvanu tornim iespējams arī aiziet kājām un to aplūkot tuvumā, norādīts "European Best Destinations" mājaslapā, kur apkopotas ziņas par neparastākajām pamestajām vietām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!