Soli pa solim, no zivs nozvejošanas brīdim līdz apēšanai. Vimbas jāmāk ne tikai gardi pagatavot, bet arī pirms tam noķert. Jāzina, kad to drīkst darīt un cik zivis drīkst nest mājās. Iegādājoties jāmāk atšķirt, kuru labāk pirkt, kā ķidāt un vēl ir šādi tādi knifiņi, kas palīdzēs pagatavot gardu maltīti. Savulaik "Tasty" kopā ar šefpavāru un vimbu makšķernieku Tomasu Godiņu atklāja dažādus paņēmienus, ja vēlies pagatavot vimbu.
No 1. aprīļa līdz 15. maijam Bauskas novadā Lielupes, Mūsas un Mēmeles upju posmos tiek organizēta licencēta makšķerēšana, vēsta "Bauskas Dzīve". 16. martā sākusies vimbu makšķerēšanas licenču tirdzniecība. Izmantojot vienu licenci dienā, atļauts iegūt un paturēt astoņas vimbas. Bez licences var paturēt piecas vimbas.
Vispirms zivs jānoķer. Vimbas dzīvo upēs, taču Tomass Godiņš stāsta, ka Gaujā to ir mazāk. Par to zvejošanu Godiņš atklāj, ka "vimbām patīk, kad liela ēsma uzlikta." Arī makšķernieku skaits ir rādītājs, vai vimbas ķeras vai nē – jo vairāk makšķernieku, jo lielāka iespēja noķert cerēto lomu.