Fоtо: Shutterstock

Gada siltie mēneši ir īstais laiks, lai izbaudītu to, ko sniedz mūsu pašu Latvija. Un mums patiešām ir daudz kā skaista, interesanta un, jā, arī unikāla. Ja ceļš ved uz Latgales pusi, noteikti nedrīkst palaist garām brīnišķīgos Daugavas lokus. Šīs puses izzināšanai var atvēlēt visu dienu, jo gana daudz apskates objektu atrodas arī apkārt.

Daugavas loku apkārtnē galvenā, protams, ir daba. Taču sevi var izglītot arī, dodoties pastaigās pa dabas takām un aplūkojot kultūrvēsturiskas vietas. Apkārtnē būs, ko darīt arī riteņbraucējiem un tiem, kam patīk laivot.

Brīvdienu ekspedīciju var sākt ar Dinaburgas pils takas apmeklējumu. Šī taka Naujenes pagastā nav vienkāršs ceļš, bet gan ceļojums cauri laikmetiem. Šobrīd no Livonijas ordeņa mestra Ernesta fon Rāceburga Dinaburgas pils, kura tika uzcelta 1275. gadā, palikušas tikai drupas, tomēr pilskalnā ir izveidots šīs pils makets, kurš atdarina bijušo būvi.

Dinaburgas pils taka atrodas 25 metru augstajā Naujenes pilskalnā, kurš tiek uzskatīts par Daugavpils dibināšanas vietu.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !