Foto: DELFI

"Tev noteikti patiks!" bija frāze, ko dzirdēju ļoti daudz reižu, kad gatavojos savam pirmajam braucienam uz Gruziju. Visiem, kas to sacīja, bija taisnība. Gruzija ir brīnumskaista valsts. Par to vēlreiz pārliecinājos aprīļa beigās, kad, pateicoties "Visit Batumi" uzaicinājumam, man bija iespēja pēc piecu gadu pārtraukuma atkal doties uz šo garšīgo ēdienu, fantastisko cilvēku un brīnumainās dabas zemi. Un manis apmeklētais Adžārijas reģions patiešām nelika vilties. Tur apmierināti būs gan laiskas atpūtas cienītāji, gan vēstures mīļotāji, gan dabas un pārgājienu entuziasti.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka nevaru būt objektīva, vērtējot Gruziju kā tūrisma galamērķi, jo man ļoti, ļoti patīk šī zeme.

Šis raksts tapis, pateicoties vietējās tūrisma aģentūras aicinājumam apmeklēt Batumi un Adžārijas reģionu Gruzijā. Iepazīties ar tūrisma piedāvājumu un iespējām reģionā var "Visit Batumi" oficiālajā tīmekļvietnē šeit.

Ir pieejami vairāku aviokompāniju tiešie reisi no Latvijas uz Gruziju. Lai nokļūtu Adžārijas reģionā, visērtāk lidot ar "airBaltic" tieši uz Batumi (jārēķinās gan, ka lidojumi pieejami tikai vasarā). Cita iespējas – ar "Wizz Air" uz Kutaisi un tālāk doties ar autobusu vai auto. Protams, var lidot arī uz Gruzijas galvaspilsētu, bet tad ceļā uz Adžārijas reģionu Melnās jūras krastā būs jāpavada krietns laiks. Biju patīkami pārsteigta, ka lidostas un viesnīcas darbinieki saziņai izvēlējās angļu valodu, jo iepriekš gandrīz visur saskāros ar komunikāciju krievu valodā, ko es ļoti slikti pārvaldu. Nav tā, ka krievu valodu cilvēki neprot, bet radās iespaids, ka tās pārzināšana nav nepieciešamība ceļošanai pa reģionu.

Ko īsti tur darīt un redzēt?

Gruzīni nekad nav uzskatījuši, ka zeme ir plakana

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!