Foto: Daugavpils valstspilsētas pašvaldības arhīva

Tuvojas vasara, un tas nozīmē, ka pavisam drīz viscaur Latvijā līksmi tiks aizvadīti pilsētu svētki. No 31. maija līdz 2. jūnijam savu 749. dzimšanas dienu svinēs Latvijas otra lielākā pilsēta Daugavpils. Svinības notiks trīs dienas, un to laikā būs baudāmi gan koncerti, gan sportiskas aktivitātes.

Šogad pirmo reizi Daugavpils pilsētas svētkos būs pieejama "Tūrisma iela". No 31. maija līdz 1. jūnijam Ģimnāzijas ielas posmā būs sapulcējušies Baltijas valstu tūrisma nozares pārstāvji, kuri ļaudīm palīdzēs saplānot atpūtu kā Latvijā, tā Igaunijā un Lietuvā.

Svētku galvenā diena būs 1. jūnijs, kad norisināsies arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Dubrovina parkā notiks pasākumi visai ģimenei. Uzstāsies vietējie bērnu un jauniešu kolektīvi, pilsētu ieskandinās Vienības nama profesionālie orķestri kopā ar daugavpiliešiem. Kā katru gadu, pašvaldības iestādes, skolas, uzņēmumi, biedrības un citi pilsētas kolektīvi vienosies vienā kopīgā svētku gājienā, kas nu jau kļuvis par tradīciju.

Savukārt vakaros ciemiņus Vienības laukumā pārsteigs īpašie viesi. Piektdien pilsētu ieskandinās grupas "Raxtu Raxti" un "Dagamba", bet sestdien grupa "A-Europa" un ukraiņu estrādes zvaigzne Loboda.

1. jūnijā Esplanādes parkā un 2. jūnijā pie Daugavpils olimpiskā centra būs pieejamas sporta aktivitātes kā maziem, tā lieliem. Šis sporta festivāls būs kā sākums vasaras sportisko aktivitāšu ciklam Daugavpilī.

Pilsētas svētku izskaņa gaidāma 2. jūnijā Daugavpils cietoksnī. Apmeklētāji varēs no jauna atklāt vēstures lappuses un iepazīt kultūras tūrisma objektus. Baudot svētku priekšnesumus un īpašo atmosfēru, būs iespēja piedalīties Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonijā un karoga pacelšanā.

Pilsētas ciemiņi svētku noskaņu varēs baudīt kafejnīcu terasēs, nobaudot mielastus, uzkodas un atspirdzinošus dzērienus. Vecākiem kopā ar bērniem būs iespēja apmeklēt Ģimenes parka atrakcijas. Norisināsies arī svētku tirdziņš, kurā varēs atrast gan visai neparastas lietas, gan dažādus suvenīrus.

Ko vēl aplūkot Daugavpilī? Pēdējo gadu laikā pilsētā ļoti strauji attīstījusies infrastruktūra, un šobrīd pastaigā var doties pa vairākām promenādēm: gar Daugavu pie Daugavpils cietokšņa, gar Daugavu blakus Daugavpils Siltumtīkliem, gar Stropu ezeru. Pie Stropu ezera var apmeklēt arī kafejnīcas un piedzīvojumu parku "Tarzāns".

Daugavpilī arī vērts apmeklēt baznīckalnu, kurā atrodas četru konfesiju baznīcas. Pašā pilsētas centrā ir Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales kulinārā mantojuma centrs "Šmakovka". Ģimenisku atpūtu var baudīt Latgales zoodārzā un Daugavpils inovāciju centrā. Ja sirdij tuvas ir pastaigas, jādodas izpētīt arī daudzos pilsētas parkus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!