Fоtо: Shutterstock

Daudzi zina, kas ir "Camino de Santiago" jeb Santjago ceļš. Tas ir vispopulārākais svētceļnieku maršruts Eiropā, pa kuru tie dodas uz mazo Spānijas pilsētiņu Santjago de Kompostelu, lai godinātu Svētā Jēkaba ​​relikvijas. Tomēr šis ceļš jau sen vairs nav tikai reliģisks – šo maršrutu iet daudzi: daži, lai izprastu sevi, kāds – lai pieņemtu citus. Bet daži vienkārši vēlas baudīt skatus, kas paveras šī ceļa gājējiem.

Ir daudz iespēju, kā veikt Santjago ceļu: viss atkarīgs no pilsētas, kurā sākat. Populārākais ir franču variants (800 kilometri pāri Pirenejiem un caur Spānijas vidieni), tad portugāļu (400 kilometri no Lisabonas un 250 kilometri no Porto gar okeānu), ziemeļu (860 kilometri gar Spānijas ziemeļu krastu) un "primitivo" (315 kilometri) – vecākais un grūtākais maršruts no Ovjedo.

Jums nav jānoiet tie visi. Varat izvēlēties vienu, kas jums patīk vairāk nekā pārējie, vai pat tikai daļu no tā. Ja vēlaties, varat staigāt pa taku, braukt ar velosipēdu vai pat jāt ar zirgu. Galvenais nosacījums: lai "kvalificētos", 100 kilometri pa maršrutu jānoiet kājām vai jābrauc 200 kilometri ar velosipēdu.

Taču Santjago ceļš nav vienīgais garais maršruts Eiropā, kuru var iet dienām ilgi. Ir arī citi, nedaudz mazāk zināmi, nedaudz vienkāršāki (vai, tieši otrādi, sarežģītāki), un tie noteikti atrodas tuvāk mums nekā slavenais "Camino".

Karhunkjerosas taka, Somija

Somijas Lapzeme ir slavena kā ziemas brīvdienu galamērķis, kur var redzēt pasakainas polārblāzmas un iepazīt aizraujošo seno sāmu kultūru. Šeit atrodas arī 82 kilometrus garā Karhunkjerosas (Lāču) taka, kas ir Somijas vislabāk zināmā pastaigu taka.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !