Fоtо: Publicitātes foto

Sākoties vasarai, pienācis āra terašu laiks, kad viens no svarīgākajiem jautājumiem ir: kur baudīt labākās maltītes un dzērienus svaigā gaisā saules staros?! Dzīvesstila kopiena "Riga.neighborhood" apkopojusi deviņas 2024. gada vasaras sezonas vietējo ieteiktākās kafejnīcas.

Kafejnīca "Kase"

Atrodas: Brīvības ielā 75

Līdzās Dailes teātrim atjaunotajā laukumā atvērta kafejnīcas "Kase" plašā āra zona ar glītiem zaļiem un rozā galdiņiem un krēsliem. Gardi ērdieni, dzērieni ar skatu uz Brīvības ielu.

"Brūzis Manufaktūra"

Atrodas: Brīvības ielā 401c

Prom no Rīgas centra, Juglā – īpaša atmosfēra, kebabi, voki, tako un citi ēdieni baudāmi alus brūzī un kafejnīcā "Brūzis Manufaktūra". Šo vietu vērts apmeklēt ne tikai lai baudītu maltīti, bet arī dizaina dēļ. Āra terase izvietota divos stāvos, un īpaši baudāmu atmosfēru rada ēkas un tās iekštelpu un ārtelpu dizains. Ēkas atjaunošanas projekts saņēmis Latvijas Arhitektūras gada balvu 2022.

"La Kanna cafe"

Atrodas: Tērbatas ielā 5

Kafejnīcas "La Kanna" nelielā terase pašā Rīgas centrā ir īpaša ar tās romantisko atmosfēru. Ziedi uz katra galdiņa, neliela daļiņa Francijas virtuves apvienojumā ar itāļu šarmu rada sajūtu, ka atrodaties saulainajos dienvidos.

"Lido Vērmanītis"

Atrodas: Elizabetes ielā 65

Nemainīgā klasika – tik pazīstamais un iecienītais ēdiens baudāms arī uz mājīgas terases pašā Rīgas centrā.

Fоtо: Publicitātes foto

"BOO / the burger"

Atrodas: Dzirnavu ielā 31

Burgeri un šampanietis – tieši tādu kombināciju piedāvā baudīt "Boo the Burger". Mūsdienīgs dizains, omulīga, maza terase uz ielas, sulīgi burgeri visdažādākajām gaumēm.

"Lowine"

Atrodas: Dzirnavu ielā 34

"Lowine" ir vīna bārs, kurā var baudīt gan vakariņas ar atmosfēru, gan brokastis plašā pagalma terasē. Ēdienu pagatavošanai "Lowine" izmanto vietējos produktus no mazajām saimniecībām. Piemēram, gardo mocarellu, ko te var baudīt, ražo "Mozarella.lab" itāļu siera meistari no Latvijas lauku piena. Piedāvājumā arī Latvijas lauku olas, Rīgā ceptā "Katkevich" skābmaize un "Glückauf" maiznīcas brioša maize.

Fоtо: Publicitātes foto

"Italissimo"

Atrodas: Baznīcas ielā 27-29

Viens no Rīgas populārākajiem un iecienītākajiem itāļu virtuves restorāniem "Italissimo" vasaras sezonā apmeklētājiem piedāvā pagalma terasi un nelielus galdiņus uz Baznīcas ielas. Galdiņu rezervācija savlaicīgi – obligāta!

"Street Pizza"

Atrodas: Meža ielā 4a

"Street Pizza" ir augstu novērtētā pirmā Neapoles picērija Rīgā, kas atvērta jau no 2016. gada, Āgenskalna mājīgajā Meža ielā ar galdiņiem uz ielas un burvīgu koka terasi. Gardas Neapoles picas, autentisks tiramisu un gelato – lielisks iemesls doties uz Āgenskalnu.

"Shōyu"

Atrodas: Ausekļu ielā 20

Izcils Japānas virtuves ēdiens ar dažiem galdiņiem ārpusē Klusā centra zaļajā pusē, līdzās Viesturdārzam. Restorāns "Shōyu" izpelnījies "Michelin" ceļveža atzinību, turklāt iekļauts "Michelin" "Bib Gourmand" ceļvedī (tajā iekļauti restorāni, kas piedāvā izsmalcinātu virtuvi par pieņemamu cenu).

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !