Fоtо: Valērija Sudnika

Ja kādreiz izdodas būt Daugavpilī, noteikti ir vērts apmeklēt Daugavpils cietoksni. Tā ir viena no iespaidīgākajām vietām Latvijā, kas ikvienam piedāvā unikālu ieskatu 19. gadsimta arhitektūrā un vēsturē. Šis cietoksnis, kas ir jaunākais bastiona tipa cietoksnis pasaulē, ir nozīmīgs kultūrvēsturisks piemineklis. Apskatot cietoksni, ir iespēja arī izpētīt citus interesantus objektus, pastaigājoties kājām.

Cietoksnī var ērti nokļūt no dažādām pusēm, un tuvumā ir pieejamas vairākas stāvvietas automašīnām.

Daugavpils cietoksnis ir celts 19. gadsimta sākumā, lai kalpotu kā aizsardzības struktūra. Tā būvniecība sākās 1810. gadā, un šis cietoksnis tika uzbūvēts, izmantojot vismodernākos tā laika inženiertehniskos risinājumus. Cietoksnis kalpoja dažādiem mērķiem un spēlēja nozīmīgu lomu dažādos vēsturiskos notikumos.

Daugavpils cietokšņa Apmeklētāju centra vadītājs Vitālijs Petkuns norāda: "Pati Daugavpils (Dinaburgas) pilsēta sāka strauji attīstīties, kad pilsētas vietā sāka būvēt cietoksni. Cietoksnis kļuva par lielu magnētu, kurš piesaistīja cilvēkresursus un finanses. Vēlāk caur cietoksni uzbūvēta šoseja Sanktpēterburga – Varšava, kas kļuva par vienu no svarīgākam artērijām, savienojot Krievijas impēriju un Eiropas valstis".

Cietoksnis ir ievērojams ar savu bastiona tipa arhitektūru, kas to padara unikālu ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Pastaiga pa Daugavpils cietoksni ir kā ceļojums laikā, kurā var apskatīt dažādus bastionus, vaļņus un citas aizsardzības struktūras, kas saglabājušās līdz mūsdienām. Katrs cietokšņa stūris glabā savus noslēpumus un stāstus, kas apmeklētājiem sniedz neaizmirstamu pieredzi.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !