Pienācis laiks mūsu pēdējam apmeklējumam pētījumā, kurā inspektējām Mūkusalas ēdnīcas. Kur lētāk, ekonomiskāk, gardāk un tuvāk paēst darbiniekiem Mūkusalas biznesa centrā, aprakstījām jau iepriekšējos rakstos, taču šoreiz bija kārta doties uz vistālāko no ēdnīcām – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar nosaukumu "Klīversala". Šoreiz mums līdzi devās nesen no Ekvadoras atgriezusies raidījuma "Virtuve bez kāposta" autore un "Balss maskā" uzvarētāja Nansija Garkalne.
Vide un iekārtojums
Pirmais acīs krīt telpas plašums un siltie toņi – bēša koka grīda, tādā pašā tonī pieskaņoti krēsli. Galdi ir gaišpelēki, un arī tiem pieskaņotas gan sienas, gan griesti. Izkārtojums ir askētisks, bet mājīgs. Varbūt pietrūkst pārsteiguma, jo telpā viss ir gluži simetrisks. Bet interesanti ir telpas vidū izvietotie, no koka plātnēm veidotie zaru silueti, ko izgaismo spožas lampas (izskatās tā, it kā koku apspīdētu saulīte). Vienkrāsainību atšķaida gar vienu telpas sienu novietotie tumšzilie "paslēptie galdiņi". Proti, tie atgādina mazītiņu kajīti – pretī viens otram raugās dīvāni, bet pa vidu liels galds. Jūties apslēpts no pārējiem – ideāli, ja gribi baudīt ne tikai gardas pusdienas, bet arī vairīties no pūļa. Blakus atrodas arī bārs, kuru gan šoreiz nenoprovējām, tikai garām ejot uzlūkojām.
Cena
Dienas piedāvājumā šoreiz zivju zupa ar kausēto sieru, gurķu-avokado aukstā zupa (gana interesants nosaukums, lai notestētu) vai skābeņu aukstā zupa. Tās maksāja divus eiro. Otrajā ēdienā savukārt kotlete un gulašs, kas maksāja 3,80, taču to mūsu acis starp kastroļiem neatrada. Ja gribas baudīt gan otro, gan arī zupu vai desertu, jāmaksā 4,85 eiro.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv